Társoldalunk:

Az angol bajnokság a legjobb, az angol bírók a legrosszabbak a világon

2019.03.31. 18:31

A Cardiff City hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Chelsea ellen a Premier League 32. fordulójában. A londoni csapat a 84. percben Cesar Azpilicueta góljával egyenlített, amely egyértelmű leshelyzetből született. A történteket a walesi csapat menedzsere, Neil Warnock rendkívül bosszúsan és csalódottan vette tudomásul, a mérkőzés után nem kertelt.

A videón is egyértelműen látszik, hogy a Chelsea csapatkapitánya óriási lesen van:

Neil Warnock innentől kezdve végigreklamálta a mérkőzést, a játékosok is ezzel foglalkoztak, ráadásul Antonio Rüdigert sem állította ki a játékvezető néhány pillanattal később. Talán ezzel is magyarázható, hogy a 91. percben Ruben Loftus-Cheek révén a Chelsea a győzelmet is megszerezte, miután a védelem figyelme kihagyott. A lefújás után a vezetőedző megpróbálta szemmel verni a játékvezetői hármast.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón pedig egyáltalán nem fogta vissza magát:

"Borzasztó nehéz bármit is mondani, nagyon csalódott vagyok. Büszke vagyok a játékosokra, de ma a bírók cserben hagytak minket. Ideje lenne bevezetni a videobírót. Nem azért dolgozunk keményen hetek óta, hogy ilyen döntések miatt ússzanak el a pontjaink. Nem a mi hibánk, hogy egy partjelző nem veszi észre a világ legegyértelműbb leshelyzetét vagy kiállítását. Az angol bajnokság a legjobb, de az angol bírók a legrosszabbak a világon. 70 éves vagyok, önök szerint az ilyenekért dolgozom még mindig? Ezeknek a bíróknak fogalmuk sincs, mi forog kockán ilyenkor, ezen a szinten ez megengedhetetlen. Magyarázat sincs rá. A játékosaimnak ez egy arcon rúgással ér fel, és ha tényleg úgy éreznek, mint ahogyan az öltözőben láttam őket, akkor vége a szezonunknak. De hányszor álltunk már fel a padlóról?"

A Cardiff ezzel a vereséggel öt pontra került a bennmaradástól.