Társoldalunk:

A Real Madrid az utolsó percben tudott nyerni a ligautolsó ellen

2019.03.31. 22:40

A spanyol bajnokság 29. fordulójában a 3. helyen álló, tartalékos összeállításban játszó Real Madrid hazai pályán 3-2-re győzött a bajnokságban az utolsó Huesca ellen. A vendégcsapat hamar vezetést szerzett, de a Real a második félidőben fordított. Innen még volt visszaút a sereghajtó számára, de a 89. percben Karim Benzema eldöntötte a mérkőzést.

Az utolsó helyen álló Huesca már a 3. percben sokkolta a Realt. Egy kontra végén Avila gurított középre jobb oldalról, az egyedül érkező Cucho pedig kilőtte a hosszú sarkot, a kapuban kezdő Luca Zidane, Zinedine Zidane fia tehetetlen volt.

Ezután átvette az irányítást a Real Madrid, és a 25. percben pedig egyenlített. Benzema és Brahim Diaz játszott össze, előbbi lövését védte Santamaria, a kipattanót Diaz gurította középre, Isco pedig egy méterről az üres kapuba passzolt.

A félidő további részét kibekkelte a kiscsapat, ahogy a második játékrész elejét is, de a 62. percben nem tudta megakadályozni a Real újabb gólját. Gareth Bale nyesett középre külsővel, Benzema remekül fejelte át a labdát a hosszú oldalra, ahol Ceballos egy akrobatikus vetődéssel juttatta azt a kapuba.

A 70. percben Bale növelhette volna csapata előnyét, de sikerült kihagynia a lehetetlent.

Erre pedig ráfizetett a csapat. Egy kis szöglet után teljesen megzavarodott a Real védelme, a balról jövő beívelésre Etxeita robbant be tökéletesen.

A kiscsapat azonban nem bírta végig. A 89. percben szép támadást vezetett a Real, Bale megint külsővel ívelt középre, Ramostól elpattant a labda, de Marcelóhoz került, aki remekül vette észre a tizenhatoson belül Benzemát, a francia egyszer megtolta a labdát, majd mesterien csavart a hosszú sarokba.