Vágólapra másolva!
A Racing Club nyerte az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, az ünneplés pedig méltó volt az öt éve várt nagy eseményhez. A rendőrséggel összecsapó szurkolók látványa szinte kötelező elem Dél-Amerikában, de egy lelkes drukker minden képzeleten túltett.

A Buenos Aires-i Racing Club 2014 után ünnepelhetett újra bajnoki címet – a 18.-at a klub történetében – és a kék-fehér drukkerek meg is mutatták, hogy ők is vannak olyan elkötelezettek, mint a város két híresebb és sikeresebb csapata, a River Plate és a Boca Juniors.

Természetesen összecsaptak a kivezényelt rohamrendőrökkel:

De ennél sokkal bizarrabb volt az a jelenet, amit egyetlen szurkoló hozott tető alá. Egy Gabriel Aranda nevű fickó, aki a nagyapja jóvoltából lett Racing-drukker, úgy gondolta, hogy megosztja a bajnoki cím élményét a felmenőjével – aki történetesen már halott. De mit zavar ez egy igazán hálás unokát? Gabriel a nagypapa koponyájával jelent meg az utcai ünnepségen, így együtt "élhették át" a bajnoki cím eufóriáját.

"Elhoztam a nagypapámat, Valanítnt. Mindig el szoktam hozni a koponyát a kriptából, amikor a Racing játszik. Ez amolyan kabala. Ő pedig büszke rám, amiért mindig magammal hozom" – mondta el Gabriel a TNT Sportsnak.