Társoldalunk:

A bírókat támadó edző gyorsan felejt

2019.04.01. 17:17

Vasárnap délután a kiesés elől menekülő Cardiff City kis híján pontot szerzett a Chelsea ellen, azonban londoniak a 84. percben Cesar Azpilicueta lesgóljával egyenlítettek, majd Ruben Loftus-Cheek 91. percben szerzett találatával megnyerték a mérkőzést. A találkozó után Niel Warnock, a Cardiff menedzsere élesen bírálta a játékvezetőket. Odáig merészkedett, hogy a Premier League-et a világ legjobb bajnokságának nevezte, míg a benne tevékenykedő játékvezetőket a legrosszabbnak. Az angol szakembernek azonban szelektív a memóriája, ugyanis amikor csapata tavaly novemberben lesgóllal győzte le a Brightont, akkor korántsem volt ilyen lesújtó a véleménye a játékvezetésről.

A 18. helyen álló Cardiff Citynek minden pontra óriási szüksége van, ugyanis öt pont a hátránya a 17. még bennmaradást érő helyen álló Burnley mögött, így nem meglepő, hogy a lefújás után Niel Warnock kikelt magából a Chelsea lesgólja miatt.

A játékvezetők vertek meg minket, ezért kell a videobíró. Lehet, hogy már túl öreg leszek, mire bevezetik, de világos, miért kell megtenni. Ez a világ legjobb bajnoksága, valószínűleg a világ legrosszabb bíróival. Nem tudom, hogy Mike Riley (a játékvezetői testület vezetője) mit tesz majd az asszisztenssel, de az a gyanúm, jövő héten is kap majd egy meccset” – mondta a meccs után Warnock, aki hozzátette, hogy a játékvezetői csapat rossz ítélete három hét kemény munkáját tette tönkre.

Nem lehet vitatni, hogy van igazság abban, amit a Cardiff edzője mond, azonban tény, hogy amikor tavaly novemberben Sol Bamba 90. percben esett lesgóljával legyőzték a Brightont, akkor úgy fogalmazott, a bírói tévedések is a futballhoz tartoznak, a szerencse pedig forgandó.

A vasárnapi nyilatkozata után Niel Warnock komoly büntetésre számíthat.

Február végén Jürgen Kloppot 45 ezer fontos pénzbüntetéssel sújtotta a szövetség, miután kritizálta a játékvezetőket, míg Mauricio Pochettinót, a Tottenham argentin menedzserét két mérkőzésre eltiltották, és 10 ezer fontos pénzbírságot is kapott, mert a Burnley elleni találkozó után letámadta Mike Dean játékvezetőt.