A bírókat támadó edző gyorsan felejt

fbl Horizontal
Cardiff City's English manager Neil Warnock gestures on the touchline during the English Premier League football match between between Cardiff City and Chelsea at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales on March 31, 2019. - Chelsea won the game 2-1. (Photo by Geoff CADDICK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a kiesés elől menekülő Cardiff City kis híján pontot szerzett a Chelsea ellen, azonban londoniak a 84. percben Cesar Azpilicueta lesgóljával egyenlítettek, majd Ruben Loftus-Cheek 91. percben szerzett találatával megnyerték a mérkőzést. A találkozó után Niel Warnock, a Cardiff menedzsere élesen bírálta a játékvezetőket. Odáig merészkedett, hogy a Premier League-et a világ legjobb bajnokságának nevezte, míg a benne tevékenykedő játékvezetőket a legrosszabbnak. Az angol szakembernek azonban szelektív a memóriája, ugyanis amikor csapata tavaly novemberben lesgóllal győzte le a Brightont, akkor korántsem volt ilyen lesújtó a véleménye a játékvezetésről.

A 18. helyen álló Cardiff Citynek minden pontra óriási szüksége van, ugyanis öt pont a hátránya a 17. még bennmaradást érő helyen álló Burnley mögött, így nem meglepő, hogy a lefújás után Niel Warnock kikelt magából a Chelsea lesgólja miatt.

Ez a világ legjobb bajnoksága, valószínűleg a világ legrosszabb bíróival. Nem tudom, hogy Mike Riley (a játékvezetői testület vezetője) mit tesz majd az asszisztenssel, de az a gyanúm, jövő héten is kap majd egy meccset” – mondta a meccs után Warnock, aki hozzátette, hogy a játékvezetői csapat rossz ítélete három hét kemény munkáját tette tönkre.

Nem lehet vitatni, hogy van igazság abban, amit a Cardiff edzője mond, azonban tény, hogy amikor tavaly novemberben Sol Bamba 90. percben esett lesgóljával legyőzték a Brightont, akkor úgy fogalmazott, a bírói tévedések is a futballhoz tartoznak, a szerencse pedig forgandó.

A vasárnapi nyilatkozata után Niel Warnock komoly büntetésre számíthat.

Február végén Jürgen Kloppot 45 ezer fontos pénzbüntetéssel sújtotta a szövetség, miután kritizálta a játékvezetőket, míg Mauricio Pochettinót, a Tottenham argentin menedzserét két mérkőzésre eltiltották, és 10 ezer fontos pénzbírságot is kapott, mert a Burnley elleni találkozó után letámadta Mike Dean játékvezetőt.