Vágólapra másolva!
A MOL Vidi jó helyzetből várja a Fradi elleni kupameccs visszavágóját, és Kovácsik Ádám szerint esélyük nyílik rá, hogy mentálisan megtörjék a Ferencvárost.

A MOL Vidi FC fordulatos, izgalmas meccsen győzte le a Debrecent a hétvégi bajnoki fordulóban, így tovább üldözi a szintén nem hibázó Ferencvárost. A két kiemelkedő csapat versenyfutása a Magyar Kupában folytatódik, szerdán jön a negyeddöntő visszavágója, amit a MOL Vidi vár sokkal jobb helyzetből, hiszen a Groupama Arénában is győzni tudott.

- mondta határozottan Kovácsik Ádám, a MOL Vidi kapusa a MOL-csapatnak.

Lehetne a Vidi sokkal közelebb is a Fradihoz, mint a jelenleg a két csapat között feszülő nyolc pont, de a tavaszi rajtot nem kapta el jól a címvédő. A kapus szerint a csapat már maga mögött hagyta a csalódást keltő rajtot, és csak előre néz.

Az első mérkőzés után a Vidi ünnepelhetett a Fradi otthonában Forrás: molcsapat.hu

"Beragadtunk a startvonalnál, ráadásul hazai pályán veszítettünk el két meccset is, így nem sikerült csökkentenünk az ősz végén meglévő hátrányunkat. Azóta viszont jó sorozatot építünk, amiben kakukktojás lehet sokak szemében a paksi pontvesztés, de azt mondom, oda nem győzni járnak az ellenfelek, és ha nem kezdtünk volna ilyen rosszul, még akár bele is férhetne. Így azonban nagyon dühösek voltunk miatta.

- mondta Kovácsik, aki alaposan hozzátette a magáét a győzelemhez.

"A hajrában volt egy komoly védésem, nagyon örülök neki, hogy sikerült megőriznem a győzelmet a csapat számára. Azt hiszem, nagyon sokat számított mentálisan, hogy le tudtuk győzni a Debrecent" - tette hozzá szerényen a kapus.

A fehérvári játékosok előtt még ott lebeg a bajnoki cím lehetősége, mert bár nyolcpontos előnnyel vezet a Fradi, Kovácsik szerint még korántsem lefutott a szezon versenyfutása.

"A kupameccs természetesen nemcsak azért fontos, mert a Magyar Kupa megnyerése is a céljaink között szerepel, hanem azért is, mert abban bízunk, hogy ha sikerül kiejteni a Fradit, az rányomhatja a bélyegét az önbizalmukra"
- magyarázta a kapus.

Kovácsik Ádám szeretné, ha meg tudnák törni a Fradit a kupameccsen Forrás: Origo

"Nagyon jó érzés volt idegenben legyőzni a Fradit, és mivel egyébként is régen, még 2017 decemberében kaptunk ki tőlük utoljára, úgy gondolom, jó esélyekkel várjuk a visszavágót."
Már csak azért is fontos lenne, hogy kettős győzelemmel vegyük az akadályt, mert nemsokára újra a Groupama Arénában játszunk velük a bajnokságban, és pszichésen nagyon nem mindegy, milyen alapállásból futnak neki a meccsnek a játékosok mindkét oldalon."

- magyarázta eltökélten a MOL Vidi kapusa.

Kovácsik szerint olyan sok van még hátra a bajnokságból, hogy még biztosan lesznek meglepetések. A kapus azt is elárulta, hogy szerinte bizonyos szempontból a saját kezükben van a sorsuk.

"Úgy gondolom, a Fradi fog még annyi pontot veszíteni, amennyivel mi lehetünk a bajnokok, ám ehhez nekünk az összes hátralevő meccsünket, köztük a Fradi elleni idegenbeli bajnokit is meg kell nyernünk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy bebizonyítsuk, igazam van" - mondta vidáman Kovácsik.
"Ahogy Marko Nikolic is mondta, amíg matematikai esélyünk van, mindent bele fogunk adni. Ez a terv már a szerdai kupameccsre is."

(Forrás: molcsapat.hu)