Társoldalunk:

A Fulham tulajdonosa bocsánatot kért a kiesés miatt

2019.04.03. 13:35

Shahid Khan tulajdonos elnézést kért a Fulham szurkolóitól amiatt, hogy a csapat búcsúzott az angol labdarúgó-bajnokság élvonalától.

A londoni együttes sorsa a Watford otthonában kedden elszenvedett 4-1-es vereséggel pecsételődött meg: a Fulham hátránya öt fordulóval a zárás előtt 16 pont a még bennmaradást jelentő, 17. helyen álló Burnleyvel szemben.

Hiába szurkoltakForrás: AFP/Ian Kington

"Bocsánatot kérek, hogy cserben hagytunk benneteket. Az volt a célunk, hogy építkezzünk az előző idényben feljutott csapatra, ezért pedig komoly anyagi befektetéseket is tettünk. Tegnap biztossá vált, amiről augusztusban nem hittük, hogy lehetséges" - fogalmazott a klub honlapján megjelent közleményben az amerikai üzletember.

A Fulham tavaly nyári feljutása után nagyjából 100 millió fontot (37 milliárd forintot) költött új labdarúgókra, akik azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A csapatnál kétszer is volt edzőcsere a szezonban: novemberben a szerb Slavisa Jokanovicot Claudio Ranieri váltotta, az olasz szakember helyére pedig februárban Scott Parker került.

Az együttes a Premier League legrosszabb védelmével rendelkezik - 33 mérkőzésen 76 gólt kapott -, és az angol labdarúgás első négy osztályában az egyetlen csapat, amely a mostani idényben még nem győzött idegenben: 17 mérkőzésen két döntetlen és 15 vereség a mérlege).

A Fulham mellett a Huddersfield Town is biztosan elköszön az élvonaltól.