Kilencgólos meccsen jutott kupaelődöntőbe a Bayern München

Bayern Munich - 1st FC Heidenheim Sports soccer DFB Cup Quarterfinals Goal celebration jubilate JOY
03 April 2019, Bavaria, München: Soccer: DFB Cup, Bayern Munich - 1st FC Heidenheim, quarter finals in the Allianz Arena. Robert Lewandowski (r) and Leon Goretzka of Munich cheer for the goal to 5:4. (Important note: The DFB prohibits the use of sequence images on the Internet and in online media during the match (including half time). Blocking period! The DFB permits the publication and further use of images on mobile devices (especially MMS) and via DVB-H and DMB only after the end of the game.) Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
A Bayern München hazai pályán nem várt izgalmak közepette gyűrte csak le a másodosztályú Heidenheim csapatát a Német Kupa negyeddöntőjében. A másik szerdai negyeddöntőben a Werder Bremen idegenben győzte le a Schalke 04 csapatát.

A Bundesligában második helyen álló bajor sztárcsapatra nem lehetett ráfogni, hogy spórolt volna a másodosztály hatodik helyezettje ellen, mert egy elég erős kezdő tizenegyet küldött a pályára Niko Kovac vezetőedző.

Amiből viszont már a 13. percben "kezdő tíz" lett, miután Niklas Sülét azonnali piros lappal állította ki a játékvezető egy perccel azután, hogy Leon Goretzka megszerezte a vezetést.

A félidő közepén a Heidenheim előbb egyenlített, majd bő tíz perc elteltével fordított, és nem kis meglepetésre előnnyel ment a szünetre. A második félidő huszadik percében már újra a Bayernnél volt az előny, tizenkét perc alatt hármat rúgott a bajnok csapat, a középsőt a padról beszálló Robert Lewandowski lőtte – ő volt az egyetlen komoly hiányzó abban a bizonyos kezdőben.

A vendégek azonban nem zuhantak össze, sőt, a végül három gólig jutó Robert Glatzel három percen belül duplázott, és a 77. percben 4-4-et mutatott az eredményjelző. A Bayern azonban nem hagyta, hogy a hosszabbítás, netán a tizenegyesek döntsenek, és inkább egyetlen büntetővel a maguk javára fordították a találkozót: Lewandowski a 84. percben lőtte az elődöntőbe a münchenieket.

Eredmény, Német Kupa, negyeddöntő:
Bayern München–Heidenheim (II. osztályú) 5-4 (1-2)
gól: Goretzka 12., Müller 53., Lewandowski 56., 84., Gnabry 65., ill. Glatzel 26., 74., 77., Schnatterer 39.

A másik szerdai mérkőzésen a pocsék formában lévő Schalke folytatta a mélyrepülését: az utóbbi tizenegy meccséből csak egyet megnyerő Ruhr-vidéki csapat most a Werder Bremen ellen tartotta meg rossz szokását, és gól nélküli első félidő után 2-0-ra kapott ki a vendégektől.

Nem volt kicsi az első gól:

Schalke 04–Werder Bremen 0-2 (0-0)
gól: Rashica 65., Klaassen 72.
piros lap: N. Sahin (Werder, 90.)

Az elődöntőbe így a keddi RB Leipzig, Hamburger SV páros után a Bayern és a Werder jutott be. A sorsolást április 7-én, 18 órakor tartják.