Vágólapra másolva!
Francia sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain kegyvesztett középpályása, Adrien Rabiot elkötelezte magát a Real Madridhoz.

A lejáró szerződésű játékos állítólag szóbeli megállapodást kötött a Real Madriddal, így júliusban ingyen érkezik Zinédine Zidane csapathoz.

Rabiot érkezése elég pikáns, ugyanis a 24 éves középpályás iránt korábban az FC Barcelona érdeklődött. Sokáig úgy tűnt, a katalánok játékosa lesz, azonban az édesanyjának – aki egyben az ügynöke is volt - túl magasak voltak a fizetési igényei, így a Barca vezetői megelégelték az alkudozást, és inkább 75 millió euróért leigazolták az Ajax szupertehetségét, a 21 éves Frenkie De Jongot.

Adrien Rabiot tavaly gólt szerzett a Bernebéuban a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőben Forrás: AFP/Christophe Simon

A hatszoros válogatott játékos korántsem egyszerű eset. 2018-ban Didier Deschamps szövetségi kapitány kihagyta a vb-re utazó francia válogatott keretéből, de jelölte a tartalékok közé. Rabiot azonban kijelentette, hogy nem akar arra várni, hogy esetleg egy sérülés miatt jut neki hely a vb-keretben, így inkább nem tartott a csapattal a felkészülés során.

A Paris Saint-Germain középpályása az idei szezonban csak 20 mérkőzésen lépett pályára, legutóbb tavaly decemberben, a Strasbourg elleni bajnokin kapott lehetőséget. Miután kiderült, hogy nem hosszabbít szerződést, elmérgesedett a helyezett a francia sztárcsapat és a hatszoros válogatott játékos között. Rabiot előbb csak a kispadra szorult, majd Thomas Tuchel vezetőedző döntésének értelmében meccsnapokon már az öltözőbe sem mehet be.