Nem dolgozik többet edzőként a válogatott korábbi szövetségi kapitánya

matthaus lothar
22 September 2018, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: Bundesliga, FC Schalke 04 - Bayern Munich, 4th matchday in the Veltins Arena. SKY expert Lothar Matthäus is about to play on the sidelines. Photo: Guido Kirchner/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Gemäß den Vorgaben der DFL Deutsche Fußball Liga bzw. des DFB Deutscher Fußball-Bund ist es untersagt, in dem Stadion und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form von Sequenzbildern und/oder videoähnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen.
Vágólapra másolva!
Legutóbb 2011-ben dolgozott edzőként a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus. Játékosként szinte mindent megnyert a Bayern Münchennel és a német válogatottal, de edzőként nem ért fel a csúcsra.

Legutóbb a bolgár válogatottat vezetve állt az oldalvonal mellett, de azóta nem dolgozott edzőként Lothar Mattäus.

– mondta a Neuen Osnabrücker Zeitungnak az 58 éves világbajnok, aki a Sky szakértőjeként, valamint a Bayern és a német liga nagyköveteként is dolgozik.

„Szép karrierem volt edzőként is, talán nem annyira sikeres, mint játékosként, de nem vagyok szomorú” – mondta.

Lothar Matthäus: a legenda, aki pályamunkás sem lehet Münchenben

Viharos volt az érkezése a Mönchengladbachhoz, viharos volt a távozása onnan. Emlékezetes marad az utolsó világeseménye, a müncheni búcsúmeccse, az edzői karrierjének kezdete, az első szövetségi kapitányi szerepvállalása, a magánélete. Minden idők egyik legjobb labdarúgójának fantasztikus pályafutás adatott meg, de mindig, minden formában forrt körülötte a levegő. Amióta nem futballozik, más ember lett.