BL: fantasztikus formában látogat a Tottenhamhez a ManCity

Benjamin Mendy, Erik Lamela
Tottenham Hotspur's Argentinian midfielder Erik Lamela (L) clashes with Manchester City's French defender Benjamin Mendy during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Wembley Stadium in London, on October 29, 2018. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City bombaformában látogat a Tottenham Hotspur új stadionjába a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő nagy érdeklődéssel várt angol párharcának első felvonásán, kedden.

A City január 29. óta nem szenvedett vereséget, azóta 13 győzelme mellett a Chelsea elleni Ligakupa-döntőt is megnyerte, utóbbiban büntetőpárbajt követően bizonyult jobbnak. Josep Guardiola együttese ráadásul a legutóbbi három bajnoki összecsapásán a Tottenham fölé kerekedett, kétszer vendégként. Igaz, a Hotspur mindkétszer albérletben volt házigazda, ezúttal viszont a múlt szerdán hazai győzelemmel felavatott új stadionjában fogadja riválisát.

A londoniak formája kevésbé meggyőző, mint a manchesterieké.

A BL-negyeddöntőben ugyan kettős győzelemmel ejtették ki a Borussia Dortmundot, viszont a Premier League legutóbbi hat fordulójában csak egyszer nyertek - a stadionavatón a Crystal Palace ellen. Ebben a periódusban négy idegenbeli összecsapásán maradt alul a Spurs - ellenfelei között volt a Liverpool és a Chelsea -, míg házigazdaként nem bírt az Arsenallal.

A Tottenham meglepné a Manchester Cityt Forrás: AFP/Ben Stansall

A Manchester City támadója, Rijad Mahrez az európai szövetség (UEFA) honlapjának a negyeddöntővel kapcsolatban elmondta: nagyon nehéz csatára számít, de úgy érzi, készen állnak a feladatra.

- mondta az algériai játékos a londoni ellenfélről. Hozzátette: az, hogy a két csapat ennyire ismeri egymást, akár hátrányt is jelenthet. Mahrez kiemelte: erős együttesük van, amit egy kiváló edző irányít, így a végső győzelem is a céljaik között szerepel, de előbb a Tottenhammel szemben kell továbbjutniuk.

"Hihetetlen lenne számomra, ha BL-t nyernék. Mindig ez a trófea volt az álmom. Amennyiben idén ez mégsem sikerül, akkor majd jövőre összejön" - fogalmazott Mahrez.

A keddi játéknap másik mérkőzésén a Premier League listavezetője, a Liverpool a portugál bajnokságban második Portót fogadja. Utóbbi pontszáma megegyezik az éllovas Benficával, csak rosszabb egymás elleni mérlege miatt szorul hazai riválisa mögé a tabellán.

A Liverpool és a Porto is megnyerte legutóbbi négy bajnoki összecsapását, az egymás elleni mérleget tekintve viszont az angolok vannak fölényben.

A hat találkozón a Liverpool még nem kapott ki, három győzelem mellett háromszor döntetlennel zárt, gólkülönbsége 12-2.

A Liverpool a Porto elleni párharc esélyese Forrás: AFP/Paul Ellis

Az előző BL-kiírásban a nyolcaddöntőben mérkőzött meg egymással a két együttes, akkor a későbbi döntős Liverpool 5-0-s idegenbeli sikere rögtön el is döntötte a továbbjutást, a visszavágón belefért az angoloknak a hazai 0-0 is. Sadio Mané három gólt szerzett a portói találkozón, amit pályafutása egyik legjobb mérkőzésének tart.

"Csapatként játszottunk nagyon jól, támadásban és védekezésben is erősek voltunk" - idézte fel a tavalyi párharc első felvonását a liverpooli futballista. A szenegáli játékos hozzátette: bár jó emlékeik lehetnek a Portóról, ellenfelüknek biztos plusz motivációt ad a visszavágás lehetősége.

"Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy elbízzuk magunkat. Ami tavaly történt, az már történelem, el kell felejtenünk" - emelte ki.

Kedden mindkét találkozó 21 órakor kezdődik, a londoni mérkőzés játékvezetője a holland Björn Kuipers lesz, a liverpooli találkozón a spanyol Antonio Mateu Lahoz dirigál.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések
A keddi program:
Tottenham Hotspur (angol)-Manchester City (angol) 21.00
FC Liverpool (angol)-FC Porto (portugál) 21.00