Ronaldo már a kezdő sípszó előtt vastapsra számíthat Amszterdamban

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo attends a training session on the eve of the UEFA Champions League football match Ajax vs Juventus on April 9, 2019 at the Juventus Training Center in Turin. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo nem először tesz tanúbizonyságot arról, hogy nemcsak remek focista, de emberileg is hozza a kötelezőt.

A Juventus portugál sztárja ezúttal a szerdai Bajnokok Ligája-rivális egyik fiatal játékosának, Abdelhak Nourinak küldött videoüzenetet, a focista barátja, a freestyle focista, Soufiane Touzani kérésére.

A születésnapi (április 2-án volt Nouri 22 éves) üzenet azzal együtt is kedves gesztus, hogy Ronaldo talán nincs teljesen tisztában Nouri állapotával, legalábbis "mielőbbi gyógyulást" és a "maradjunk kapcsolatban" kifejezések nem éppen a szituációnak leginkább megfelőlek. De, ha csak a gesztust nézzük, az okvetlen üdvözlendő.

Abdelhak Nouri az Ajax híres akadémiájának következő nagy reménysége volt, amikor 2017 júliusában egy ausztriai felkészülési mérkőzésen szívrohamot kapott, amely során agykárosodás is fellépett az akkor 20 éves játékosnál.

Abdelhak Nouri (jobbra) ma akár a Juventus ellen is pályára léphetett volna Forrás: AFP/Erik Pasman

Nouri 2018 augusztusa óta nincs kómában, már felismeri közvetlen hozzátartozóit, akikkel a szempillái mozgatásával kommunikálni is tud.