Társoldalunk:

A Juventus nem kapott meg egy tizenegyest és egy kiállítást

2019.04.10. 23:26

Szerdán este a Bajnokok Ligája-negyeddöntő odavágó mérkőzésén az FC Barcelona egy öngólnak köszönhetően 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedot az Old Traffordon, míg a Juventus 1-1-es döntetlent játszott az Ajax Amsterdam vendégeként. Játékvezető szempontból egyik találkozó sem volt túl nehéz, azonban az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető Bede Ferenc így is felhívta a figyelmünket három érdekes esetre.

Bede Ferenc szerint a VAR-rendszerrel folyamatosan épül le az asszisztensek sportszakmai szerepeForrás: Origo

„A Manchester United-FC Barcelona mérkőzés 12. percében sajnos bebizonyosodott, hogy a videobíró-rendszerrel folyamatosan épül le az asszisztensek sportszakmai szerepe. A támadás közben nem mernek inteni, nehogy rossz döntést hozzanak, majd a támadás végén gól születik, akkor bátran emelik a zászlót, hiszen a videofelvétel majd megmutatja, mi a jó ítélet. Ezen a szinten elvárható, hogy az asszisztens felismerje, hogy Suárez nem állt lesen.

A 28. percben a manchesteri Scott McTominay a büntetőn belül egy csellel elhúzta a labdát Gerard Piqué mellett, majd elesett. A visszajátszáson látszott, hogy a védő bal lábfeje hozzáért a támadó lábához, azonban "csak" összeérnek, és nem történik buktatás. Az olasz játékvezető helyes döntést hozott a játék továbbfolytatásával" - mondta el az észrevételeit Bede Ferenc a manchesteri negyeddöntőről.

„Az Ajax-Juventus mérkőzés 50. percében a hazai büntetőterületre berúgott labdát a Juventus játékosa, Rodrigo Bentancur próbálta megjátszani, és előnyösebb helyzetben volt a mögötte lévő hazai játékosnál, aki kezével a vállánál visszatartva akadályozta a mozgását. A VAR-rendszer nem ajánlotta fel megnézésre a szituációt, pedig a visszajátszás alapján büntetőt is ítélhetett volna a játékvezető az ígéretes helyzetben lévő vendégjátékos visszatartása miatt. Az eset érdekessége, hogy az ígéretes helyzet miatt sárga lapot kellett volna adni, és ez lett volna a második sárga lapja Nicolás Tagliaficónak, ami kiállítást vont volna maga után" - tette hozzá Bede Ferenc, az Origo szakértője.