Társoldalunk:

Tucatnyi felfegyverkezett olasz drukkert vettek őrizetbe Amszterdamban

2019.04.10. 20:16

Tucatnyi olasz szurkolót vettek őrizetbe a holland hatóságok a szerda esti Ajax–Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.

Az At5.nl holland internetes oldal beszámolója szerint a Waterlooplein nevű metróállomásnál csaptak le a rendőrök és a készenléti egységek az olaszokra, akiknél több más veszélyes eszköz mellett teleszkópos botokat (ún. vipera), zászlórudakat és kalapácsokat találtak az átvizsgálás után.

Nem csak szurkolni mentek Amszterdamba...

Az őrizetbe vett olaszokat rendőrségi buszokkal szállították az egyik amszterdami rendőrőrsre. Várhatóan néhányan napon belül vádat is emelnek ellenük, de a lap szerint egyelőre bizonytalan, hogy ez pontosan mi is lesz.

Az olasz szurkolóknak van a rovásán: 2018 májusában, a BL-elődöntő liverpooli mérkőzésén az AS Roma huligánjai többször is verekedést kezdeményeztek, egy Sean Cox nevű szurkolót - ő nem huligán volt, csak egy Liverpool-sál volt a nyakában - pedig úgy megvertek, többek között kalapáccsal is többször megütötték, hogy életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ma egy írországi rehabilitációs intézetben kezelik. A támadók hangadójaként megjelölt Simone Mastrellit idén februárban három és fél év börtönre ítélte egy angol bíróság.