Király Gábor mégsem káromkodott, felmentették

Szombathely Haladás FC interjú Király Gábor kapussal és Horváth Ferenc edzővel 2018 október 10-én Szombathely Haladás FC interjú Király Gábor kapussal és Horváth Ferenc edzővel 2018 október 10-én
Király Gábor visszatérhet a Haladás kapuja
Vágólapra másolva!
Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága csütörtöki ülésén kimondta, hogy Király Gábor nem káromkodott a márciusi Ferencváros-Haladás meccsen.

Király Gábor a játékvezető inzultálásáért piros lapot kapott Karakó Ferenctől a március 16-i Ferencváros–Haladás NB I-es meccsen.

A fegyelmi bizottság a piros lap miatt hárommeccses eltiltást szabott ki Király Gáborra, aki fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.

Király Gábor visszatérhet a Haladás kapujába Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fellebbviteli testület április 4-én tárgyalta először az ügyet, de elhalasztotta a döntést, majd egy héttel később sikerült meghozni a döntést: a 108-szoros válogatott kapus nem káromkodott a játékvezetővel, így a kapus által kihagyott két Haladás-találkozóval a büntetését letöltöttnek tekinti a szövetség.


– olvasható a kiralygabor.eu-n.

A Haladás az elmúlt két fordulóban nyert, a Királyt helyettesítő Rózsa Dániel egyik összecsapáson sem kapott gólt. A szombathelyiek előbb otthon győzték le 3-0-ra a Puskás Akadémiát, majd a DVTK vendégeként 1-0-ra nyertek. Szombaton az MTK Budapestet fogadják a 28. fordulóban, bár a fővárosiak a mérkőzés halasztását kérték, mert keretük jelentős része "gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott", emiatt jelenleg nem áll rendelkezésükre annyi egészséges labdarúgójuk, hogy vállalni tudják a soron következő bajnoki mérkőzés lejátszását.