Vágólapra másolva!
Korábban a Barcelonában öt évet lehúzott Samuel Eto'o a beIN SPORTS-nak nyilatkozott Pep Guardioláról. A jelenleg a Qatar SC-ben játszó 38 éves csatár keményen kritizálta a Manchester City katalán trénerét.

Nem újdonság, hogy Eto'o és Guardiola között nem volt jó a kapcsolat, mindenképpen el akarta passzolni a klasszis támadót, amely végül is összejött, a helyére Ibrahimovic érkezett. Az már más történet, hogy a svéd fenegyerekkel sem igazán jött ki a katalán szakember.

A kameruni focista most őszintén beszélt a kapcsolatukról, elég kemény szavak is elhagyták a játékos száját.

„Guardiola érkezésekor figyelmeztettem őt, hogy emlékezzen, soha nem volt nagy játékos,

és aki itt a győzelmeket szállítani fogja, az én leszek. Rengeteget tettem ezért a klubért, de nála kevés lehetőséget kaptam. De még így sem volt szerencséje, a Chivas ellen például húsz percet adott, én meg szereztem három gólt" – mondta Eto'o, aki azt is elmondta, szerinte Guardiola nem ért a focihoz.

„Meg akarta nekem magyarázni, hogyan kell játszanom, hogy hogyan mozogjak. Én meg feltettem a kérdést, hogy biztosan normális-e.

Más poszton játszott, én csatár vagyok, fogalma sincs róla, hogy megy ez. Egyszerűen nem ért a focihoz"

– tette hozzá a támadó a Blaugrana beszámolója szerint.

Samuel Eto'o szerint Pep Guardiola nem ért a focihoz Forrás: AFP/ImageForum/Josep Lago

„Ha csak azt nézzük, hogy mi történik a pályán, akkor zseniális edző. A kommunikáció terén azonban gondjai vannak, sosem indokolja meg a kimaradóknak, hogy miért kerülnek a padra, amit nem könnyű feldolgozni, amikor jól dolgozol az edzéseken, és keményen odateszed magad. Főleg, hogy eközben a médiában azt nyilatkozza, milyen jó játékos vagy. Azt mondtam Guardiolának, hogy

– árulta el a kameruni játékos.

"Pep egész életét Barcelonában élte le, de azokban az években, amikor a Barcelonában játszottam, nem értette a csapat működését. Nem tetszett neki az akkori csapat élete.

Én nyertem meg a meccseket a Barcelonának, ezért Pepnek illendő lenne bocsánatot kérnie"

– zárta a szavait Eto'o.