Az MLSZ döntött az MTK halasztási kérelméről

Budapest, 2018. december 8. Az MTK játékosainak gólöröme, balról jobbra Vass Ádám, Baki Ákos, Gera Dániel, Lencse László és Vogyicska Bálint, jobbról Rózsa Dániel, a Haladás kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott MTK Budapest - Szombathelyi Haladás mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. december 8-án. Az MTK 4-0-ra győzött. MTI/Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Nem halasztják el szombatról a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában sorra kerülő Szombathelyi Haladás-MTK Budapest mérkőzést.

A kék-fehérek arra hivatkozva fordultak a kéréssel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához, hogy játékosainak egy része és a szakmai stáb több tagja is vírusos fertőzést kapott, amely elmondásuk szerint az U19-es csapatot is érinti.

Az MLSZ honlapjának pénteki beszámolója szerint, mivel a szombathelyiek írásban jelezték, hogy nem támogatják a kérelmet, ezért a versenyigazgatóság nem adott helyt a budapesti klub kérésének.

Megtartják szombaton a Haladás-MTK bajnokit Forrás: MTI/Czagány Balázs

Az MLSZ további indoklása szerint a versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok - szurkolói igényekre is hivatkozva - többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak.

- olvasható a kommünikében.

A szervezet közleménye hozzátette, döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség arra, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

A Haladás sereghajtó az NB I-ben, hátránya jelenleg hat pont a már bennmaradást érő 10. helyen álló Kisvárdával szemben. Az MTK a hetedik helyen áll.