Társoldalunk:

Messi mosolyogva pózolt a magyar legenda mellett Barcelonában - fotó

2019.04.13. 09:31

Barcelonában járt Dunai Antal, az Újpesti Dózsa egykori válogatott csatára, akinek ezúttal sikerült a lehetetlen, és találkozhatott napjaink egyik legjobb futballistájával, Lionel Messivel is.

Az 1968-ban Mexikóvárosban a magyar válogatottal olimpiai bajnoki címet, négy évvel később pedig ezüstérmet nyerő egykori kiváló támadót jól ismerik Spanyolországban, hiszen edzői karrierje során a Xerez, a Betis, a Castellon, a Murcia és a Levante csapatát is irányította, és a mai napig rendszeresen jár vissza, hol valamelyik egykori legendás magyar játékos – Puskás Ferenc, Kubala László, Czibor Zoltán, Kocsis Sándor – szobrának az avatására, hol pedig futballmeccsekre.

„Az összes Király-kupa-döntőn, Szuperkupán ott vagyok. Jó kapcsolatom van a korábbi és a mostani elnökkel is a Betisnél” – mondta el a Blikknek Dunai Antal, aki ezúttal Barcelonában járt, és sikerült neki az, ami nagyon keveseknek.

Nemcsak bejutott a Barcelona edzésére, ahol még helikopter is köröz a gyakorlópálya fölött, nehogy drónnal kifigyeljék a csapatát felkészülését, de a tréning után találkozhatott Gerard Piquével és napjaink talán legjobb futballistájával, Lionel Messivel is.

Olimpiai bajnokok, ha találkoznakForrás: Blikk.hu

„Dedikált mezt kaptam Messitől a tréning után, és jól elbeszélgettünk. Természetesen spanyolul, mert annak idején nem voltam hajlandó az edzői fizetésemből tolmácsot fogadni, inkább autodidakta módon gyorsan elsajátítottam a nyelvet. Mondtam neki, hogy nekem 1968-ban Eusébio mögött Ezüstcipő jött össze, adhatna egyet kölcsön az ő öt Aranycipőjéből. Ezen jót nevetett” – elevenítette fel a jó hangulatú találkozás részleteit a 76 éves magyar legenda.