Szüntelen ácsorgásért tiltottak ki több szurkolót a Tottenham új stadionjából

Horizontal
Huddersfield Town's German defender Chris Lowe (L) vies with Tottenham Hotspur's Argentinian defender Juan Foyth (R) during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Huddersfield Town at Tottenham Hotspur Stadium in London, on April 13, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur labdarúgó-csapata számos szurkolót kitiltott a frissen átadott új stadionból, mert nem megfelelően szurkoltak.

Nem kellett rá sokat várni, hogy az egy hete átadott, közel egymilliárd fontba kerülő új Tottenham-stadionból kitiltsák az első drukkereket. A súlyos büntetés oka meglehetősen prózai, és nem az angol pályákon egyre gyakoribb rasszista megnyilvánulásokb környékén keresendő.

Mindössze arról van szó, hogy egyesek notórius állással zavarták meg a többiek szórakozását, számol be a BBC. Mint azt a klub által kiadott közlemény hangsúlyozza, a Spurs vezetőségének nincs ellenére, hogy a szurkolók "a mérkőzések kulcspillanataiban" felemelkedjenek a székükről, az viszont megengedhetetlen, hogy egyes renitensek miatt legyen olyanok, akik nem tudják a találkozók minden pillanatát élvezni – az egyes mérkőzések besorolásától és helytől függően – 15 és 98 font közötti jegyárért.

"A mérkőzésen való folyamatos, vagy hosszabb ideig tartó állás, illetve az, hogy az ilyen illető figyelmen kívül hagyja a rendfenntartók és a többi néző kérését, teljességgel elfogadhatatlan, és ellentmond a pálya rendszabályainak" – áll továbbá a szigorú nyilatkozatban.

Arról nem tudott beszámolni a BBC, hogy pontosan hány szurkolót tiltottak ki, illetve, hogy milyen hosszú időre szól a büntetésük.