Társoldalunk:

Szüntelen ácsorgásért tiltottak ki több szurkolót a Tottenham új stadionjából

2019.04.13. 13:59

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur labdarúgó-csapata számos szurkolót kitiltott a frissen átadott új stadionból, mert nem megfelelően szurkoltak.

Nem kellett rá sokat várni, hogy az egy hete átadott, közel egymilliárd fontba kerülő új Tottenham-stadionból kitiltsák az első drukkereket. A súlyos büntetés oka meglehetősen prózai, és nem az angol pályákon egyre gyakoribb rasszista megnyilvánulásokb környékén keresendő.

Mindössze arról van szó, hogy egyesek notórius állással zavarták meg a többiek szórakozását, számol be a BBC. Mint azt a klub által kiadott közlemény hangsúlyozza, a Spurs vezetőségének nincs ellenére, hogy a szurkolók "a mérkőzések kulcspillanataiban" felemelkedjenek a székükről, az viszont megengedhetetlen, hogy egyes renitensek miatt legyen olyanok, akik nem tudják a találkozók minden pillanatát élvezni – az egyes mérkőzések besorolásától és helytől függően – 15 és 98 font közötti jegyárért.

"A mérkőzésen való folyamatos, vagy hosszabb ideig tartó állás, illetve az, hogy az ilyen illető figyelmen kívül hagyja a rendfenntartók és a többi néző kérését, teljességgel elfogadhatatlan, és ellentmond a pálya rendszabályainak" – áll továbbá a szigorú nyilatkozatban.

Arról nem tudott beszámolni a BBC, hogy pontosan hány szurkolót tiltottak ki, illetve, hogy milyen hosszú időre szól a büntetésük.