Társoldalunk:

Dárdai: Szóljanak, ha én gátolom a Hertha fejlődését

2019.04.14. 21:17

A Hertha BSC vasárnap délután sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a Bundesligában, így egyre hangosabbak azok a hangok, amelyek szerint veszélyben van a csapat magyar edzőjének, Dárdai Pálnak a munkája. A szakember az Eurosport.de-nek nyilatkozott jelenlegi helyzetéről.

"Én már eleget játszottam, a futball számomra nem lételem. Tönkrement a lában, nyugdíjas vagyok, de azért éhen nem halnék, ha arról lenne szó. El kell fogadnunk a jelenlegi helyzetünket, kényszerből választottuk azt a filozófiát, amit az utóbbi időben képviselünk. Gyakran beszélek a menedzserrel és a klub elnökével is, és nekik is mindig azt mondtam, azonnal jelezzék, ha úgy érzik, én vagyok az, aki gátolja, vagy blokkolja a fejlődést. Meglátjuk, hogy merre visz majd az utunk." 

A Hertha öt fordulóval a bajnokság vége előtt 11. a német labdarúgó-bajnokságban, 14 pontra van az osztályozós helytől, a kiesés tehát egyáltalán nem fenyegeti, ám az Európa-ligáról szőtt álmokról már régen le kellett mondania. Dárdai ettől függetlenül emlékeztetett, a BSC nem egy topcsapat.

"Nekünk az a legfontosabb feladatunk, hogy jól kezeljük a fiatal játékosainkat, akikkel szemben akkor is türelmesnek kell maradnunk, ha hibáznak."