Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a MOL Vidi Futács Márkó 3. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a DVSC-t, Székesfehérváron.

Nagy csatára volt kilátás az OTP Bank Ligában második és a negyedik helyen álló együttesek találkozóján. Az előző körben a Vidinek volt nehezebb dolga, mivel a bajnoki listavezető Ferencvárossal találkozott, s végül kettős győzelemmel jutott tovább. Éppúgy, ahogy a DVSC, mely a Mezőkövesdet búcsúztatta a sorozattól. Az MK mindkét fél számára fontos lehet: a Vidi öt fordulóval a vége előtt nyolc pont hátránnyal van leszakadva az FTC mögött az NB I-ben, így egyre kevesebb esélye marad a címvédésre, a kupa elhódításával viszont sikerülhetne trófeával zárni a szezont, míg a debreceniek a Magyar-kupa megnyerésével biztosíthatnák szereplésüket az Európa-ligában, akkor is, ha a bajnokságot nem tudnák a dobogón zárni.

A Vidi gyakorlatilag az első támadásából vezetést szerzett.

Tamás Krisztián hajszálpontos bal oldali beadását Futács Márkó fejelte a kapu jobb oldalába.

A folytatásban is a székesfehérváriak irányították a meccset, a 18. percben azonban majdnem egyenlített a DVSC. Egy kontra végén előbb Varga Kevin lőtt hatalmas kapufát, majd pár pillanattal később Ferenczi János lövését védte Kovácsik Ádám. A folytatásban növelhette volna az előnyét a Vidi, de Juhász Roland fejese fölé szállt, míg Futács közeli ziccerét Tomas Kosicky bravúrral védte.

A háromszoros magyar válogatott Futács Márkó szerezte a Vidi győztes gólját Forrás: Adam Cuhorka/molvidi.hu

A második félidőt a DVSC kezdte jobban. A 48. percben Szécsi Márk lövését fogta Kovácsik, majd a 61. percben Bódi Ádám bombáját tolta ki óriási bravúrral a jobb alsó sarokból.

A 78. percben nem kapott meg egy tizenegyes a Vidi.

Egy jobbról belőtt labdára a debreceni Pávkovics Bence vetődött bele, kézzel belekapott a labdába, de Farkas Ádám játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A 83. percben lezárhatta volna a meccset a Vidi. Loic Nego futott el a jobb oldalon, élesen középre lőtt, a kivetődő Kosicky azonban kiejtette a labdát, az érkező Armin Hodzic azonban lövés helyett gólt akart lövetni a mellett érkező Pátkai Mátéval, de rossz volt a passza.

A 87. percben emberhátrányba került a Vidi.

Haris Attila tört kapura, Juhász azonban a tizenhatos vonala előtt buktatta a debreceni játékost, amiért megkapta a második sárga lapját.

Juhász Roland kihagyja a visszavágót Forrás: Völgyi Attila/molvidi.hu

Az utolsó percekben már feszült volt a hangulat a játéktéren. Farkas Ádám játékvezető a kispadtól is elküldte Marko Nikolicsot, a Vidi edzőjét. Az eredmény azonban már nem változott, így a Vidi egygólos előnyből várhatja a visszavágót.

A Vidi története során eddig egyetlen alkalommal, 2006-ban nyerte meg a sorozatot. A DVSC ugyanakkor már hatszor nyert, legutóbb 2013-ban.

Magyar-kupa, elődöntő, első mérkőzés
MOL Vidi FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Futács (4.)
Kiállítva: Juhász (87.)

A párharcok visszavágóira jövő héten kerül sor.