14 éve nem látott bravúrt hajtott végre az Ajax

Juventus v Ajax - UEFA Champions League Quarter Final: Second Leg Sports News General News Action Sport Soccer Match GAME TEAM Torino Juventus v Ajax Juventus Juventus Match Juventus Stadium Nurphoto
Vajon hányszor látjuk még a gólörömet ünneplő Ajax játékosokat az idei szezonban?
Vágólapra másolva!
Az Ajax kedd este kiejtette a Juventust a Bajnokok Ligájából, ezzel pedig biztosította a helyét a legjobb négy csapat között. Arra, hogy nem a nagy topbajnokságokban szereplő csapat legyen a BL elődöntőjében, 2005 óta nem volt példa.

Legutóbb szintén egy holland csapat mutatta be a bravúrt, akkor a Guus Hiddink vezette PSV volt ott a legjobb négy között. A Lyont ejtette ki, majd az AC Milan állította meg a Hiddink-csapatot.

Vajon hányszor látjuk még a gólörömet ünneplő Ajax-játékosokat az idei szezonban? Forrás: NurPhoto/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

A Bajnokok Ligája 1992-es alapítása óta egyébként ötödik alkalommal van holland csapat az elődöntőben. A kilencvenes években Louis van Gaal háromszor vezette idáig az Ajaxot.

A legnagyobb sikert a kisebb bajnokságokból érkezett csapatok közül egyébként José Mourinho Portója érte el, mely 2004-ben az egész sorozatot megnyerte, a döntőben az AS Monacót verve.

Azóta nem szerepelt a döntőben olyan csapat, amely ne az angol, spanyol, olasz, német vagy francia bajnokságból érkezett volna, de az Ajax ezt a sort is megszakíthatja.