Dárdai Pál elfáradt, örül, hogy lekerül róluk a nyomás

Dárdai Pál, Hertha BSC
Dárdai Pál csapata továbbra is hadilábom áll a gólszerzéssel
Vágólapra másolva!
A Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. A berliniek mestere, aki nyáron adja át a helyét a Bundesliga-csapat élén, elmondta, most mindenkiről, így róla is lekerül a nyomás.

„A bejelentéssel, remélem, sikerült kihúzni a kígyó méregfogát. Gondolok itt elsősorban azokra, akik méltánytalanul támadtak az utóbbi időben, és ezzel rossz hangulatot keltettek a klub körül. Azzal, hogy eldőlt, az idei utolsó bajnoki után átadom a helyem, talán megnyugszanak a kedélyek, mindenkiről lekerül a nyomás.

Négy és fél évig egy Bundesliga-csapatot irányítani nem olyan könnyű, mint a kertben füvet nyírni, egy jót focizni, majd egy laza fröccsöt meginni” – mondta Dárdai.

A Hertha csapatát még öt meccsen át irányító Dárdai elárulta, megkönnyebbült a döntés után. Mint mondta, játékosként is félt a visszavonulástól, de végül örült, hogy másnap már nem kell edzésre mennie, most pedig ugyanezt érzi.

„Ha furán is hangzik,


Dárdai szerint nem múlt el nyomtalanul az elmúlt négy és fél éve, ugyanis a kilátástalan helyzetből európai kupacsapatot, stabil alakulatot raktak össze Berlinben.

Dárdai Pál csapata továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Reinhardt

„Bárki is legyen az utódom, olyan alapot kap, amire nyugodtan építhet. 2015 februárjában nem ez volt a helyzet. Jóformán a nulláról indulva messzire jutottunk. Kétszer a nemzetközi porondra is kiléptünk, miközben annyi fiatalt építettünk be a csapatba, amennyit Németországban nem szokás. Arról nem szólva, hogy a legtöbbjük német, sőt, saját nevelés.”
Dárdai Pál egy év pihenőt írt elő magának, a jövőjét pedig egyelőre a Hertha utánpótlásában képzeli el.
„Már októberben megbeszéltük Mónival, ha egyszer lezárul ez a fejezet, jó ideig a családra koncentrálok. Ez nem zárja ki, hogy közben képezzem magam, ha lesz rá lehetőségem, egy-két hétre elmegyek tanulmányútra nevesebb klubokhoz. Ha pedig letelt az egy év, visszatérhetek a Herthához utánpótlásedzőnek.”