Társoldalunk:

Szétszedhetik a BL-elődöntős Ajaxot

2019.04.17. 16:05

Az Ajax Amszterdam a Real Madrid után a Cristiano Ronaldóval felálló Juventust is búcsúztatta, így már az elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában. A jó szereplésnek azért árnyoldala is van, a holland együttes legjobbjait ugyanis nyáron vinnék a topcsapatok, így a következő szezonban nagy valószínűséggel új csapatot kell építenie Erik ten Hagnak. Ezúttal az Arsenal jelentkezett be David Neresért.

Frenkie de Jong szerződtetését már januárban bejelentette a Barcelona, de a fiatal klasszis védő, Matthijs de Ligt is nyilvánosságra hozta már, hogy biztosan távozik nyáron Amszterdamból - a 19 éves védőért pedig a fél világ sorban áll. Itt azonban még nem ért véget a sor, egybehangzó angol sajtóhírek szerint ugyanis a Premier League-ben szereplő Arsenal érdeklődik David Neres iránt.

David Neres iránt is nagy az érdeklődésForrás: NurPhoto/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

A 22 éves brazil válogatott szélső a Real Madrid és a Juventus kapuját is bevette a Bajnokok Ligájában, így nem csoda, hogy van érdeklődés iránta. Jelenleg úgy néz ki, hogy az Arsenal gondolja a legkomolyabban a játékos megszerzését, ám a londoni klubnak nem lesz könnyű dolga, mivel a villámgyors focistának 2022-ig érvényes a szerződése az amszterdami csapatnál.

A 35 millió euróra becsült Neresért tehát újabb szép összeget zsebelhet be az Ajax (De Jongért 75 plusz 11 millió euró kapott), ám ez aligha nyugtatja meg Erik ten Hagot, akinek sorra viszik el a kulcsjátékosait. Nagyon úgy fest, hiába Bajnokok ligája-elődöntőbe jutott, az Ajax nem fogja tudni megtartani a legjobbjait a következő átigazolási időszakban.