Társoldalunk:

A Fradi edzője elmondta a véleményét a Lanzafame-ügyről

2019.04.20. 10:12

A Ferencváros a Mol Vidi FC-t fogadja a labdarúgó NB I 29. fordulójában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Szergej Rebrov vezetőedző szót ejtett Davide Lanzafame ügyéről, illetve kifejtette, mennyire nehéz kezelni azt a szituációt, amikor a konkurenciaharc miatt egy-egy játékos elégedetlen a helyzetével.

Az nso.hu videójában az ukrán tréner elmondta, örül, hogy nagy a konkurenciaharc a csapaton belül, az ebből adódó problémákat pedig meg kell oldaniuk.

Lanzafame akár már a Vidi ellen pályára léphetForrás: Origo

„Azt szeretem, ha konkurenciaharc van a csapaton belül. Aki jobb formában van, az játszik,  ez nagyon fontos. Néha valaki jobb állapotban van, mint a másik játékos. Örülök, hogy ennyi labdarúgóm van, ráadásul más típusú focisták ugyanazokra a posztokra. Például, ha a csatárokat nézem, mindenkinek más a stílusa. Ezért szoktunk egyes csapatok ellen más-más támadókat játszatni" – mondta Rebrov, aki a Lanzfame-ügyre is kitért.

„Történt egy incidens, de csapaton belül, így egymás között rendezzük, illetve azt is, hogy a többiek hogyan gondolják a tiszta lapot. A lényeg, hogy visszatért az edzésekre, és készül a meccsekre" – mondta az ukrán tréner, aki arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz a konkurenciaharc miatt elégedetlenkedő játékosokat kezelni, a következő választ adta:

Szergej Rebrov szerint tudniuk kell kezelni a konkurenciaharc miatt kialakult feszültségetFotó: Szabó Gábor - Origo

„Persze, ez nehéz, de ez a munkánk. Bárhonnan is jött egy edző, vagy egy játékos, minden csapatban a tisztelet az első. Tisztelni kell a munkát és egymást is, e nélkül nehéz dolgozni. Megoldjuk ezeket a problémákat, bízom benne, hogy ezek nem hagynak nyomot a csapaton, mert megvan az önbizalmunk. Mindenki megértette, hogy mit kell csinálnia, így biztos vagyok benne, hogy a következő meccsen harcolni fognak a bajnoki címért" – tette hozzá Rebrov a sorsdöntő Vidi elleni szombat esti (19.30) bajnoki előtt.