Társoldalunk:

C. Ronaldo élete első olasz bajnoki címét ünnepelheti

2019.04.20. 13:21

Sorozatban nyolcadik, összességében 35. olasz bajnoki címét szerezheti meg szombaton a Juventus labdarúgócsapata, melynek egy pont is elég a vendég Fiorentina elleni összecsapáson a Serie A 33. fordulójában.

A torinói sztárcsapat már a múlt héten is számolt azzal, hogy bebiztosíthatja diadalát, ám valószínűleg nem készült arra, hogy egy kínos Bajnokok Ligája-búcsú után szerzi meg az újabb bajnoki trófeát. Márpedig Massimiliano Allegri tanítványai gyenge játékkal 2-1-re kikaptak kedden hazai pályán az Ajax Amsterdamtól.

A Juventusnál Andrea Agnelli elnök és Allegri egyformán hangsúlyozta, hogy a bajnoki cím elhódítása is nagy eredmény, a nyáron pedig megbeszélik, mit kell tenni azért, hogy végre a BL-ben is győzedelmeskedjenek.

Cristiano Ronaldo szombaton olasz bajnok lehetForrás: AFP/Filippo Monteforte

A klubnál a bajnoki diadal megszokottá vált az elmúlt időszakban, a Juve nyolcadik éve uralja a Serie A-t, ebben a kiírásban ráadásul a korábbiaknál is simább volt az útja. Az első helyet már a múlt héten bebiztosíthatta volna, de kikapott a SPAL otthonában, viszont előnye így is 17 pont a második Napolival szemben.

Az újabb aranyéremmel tovább javíthatja bajnoki rekordját, a Juventust megelőzően a Torino és az Internazionale öt-öt éven át tartó sikersorozata volt a csúcs. Allegri ötödik éve irányítja a csapatot, így neki az ötödik Scudettója lehet a csapattal, az első lesz viszont a tavaly nyáron szerződtetett Cristiano Ronaldónak, aki az angol és a spanyol bajnoki cím után Olaszországban is a csúcsra érhet.

Serie A, 33. forduló:
Juventus-Fiorentina 18.00