Vágólapra másolva!
A Manchester Unitedtől négy hónapja menesztett portugál Jose Mourinho elérkezettnek látta az időt, hogy belekössön utóda, a norvég Ole Gunar Solskjaer szakmai tevékenységébe. Mindezt azok után tette, hogy a Manchester kiesett a Bajnokok Ligájából.

A jelenleg munkanélküli portugál edző szakmai véleménye szerint a Barcelona ellen kettős vereséggel kieső manchesteri szakvezetés hatalmasat hibázott a katalánok elleni BL-negyeddöntőben.

Mourinho az orosz Russian Today című lapnak nyilatkozott. Szerinte a Manchester a barcelonai visszavágón borzalmas taktikai elképzelésekkel lépett pályára, a szakmai vezetésnek ötlete sem volt arra, hogyan semlegesítsék a Barca sztárját, Lionel Messit.

Véleménye szerint Fred kevés volt Messi semlegesítésére, több védővel kellett volna megnehezíteni Messi életét.

Míg a Manchester az első meccsen jól védekezett, és kevés levegőt hagyott a Barcelona legnagyobb csillagának, addig a visszavágón (amelyen 3-0-ra kapott ki az angol csapat) Messi úgy fickándozott, ahogy akart.

José Mourinho criticises Ole Gunnar Solskjaer's tactics

If you'd been fired from a job for your dour tactics just four months ago, you'd probably keep your head down and your mouth shut for a little while.

Mourinho kritikája azért is komolytalan kissé, mert norvég utóda sokkal jobb és eredményesebb focit mutat be csapatával, mint amit a portugál elővezetett.