Vágólapra másolva!
Szerdán délután a Budapest Honvéd 3-0-ra győzött a másodosztályú Soroksár vendégeként a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén, így a fővárosi csapat 5-1-es összesítéssel jutott be a fináléba, ahol a MOL Vidi FC lesz az ellenfele.

A Budapest Honvéd egy héttel ezelőtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett odavágón 2-1-es győzelmet aratott Lipcsei Péter csapata fölött, így kedvező helyzetből várhatta a visszavágót. A szövetségi kapitány, Marco Rossi is a helyszínen tekintette meg a meccset, és láthatta, ahogy a korábbi csapata a 16. percben megszerzi a vezetést. Nagy Gergő harcolt ki tizenegyest, amit Anis Ben-Hatira higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

A 26. percben egyenlíthetett volna a Soroksár.

Egy szöglet után a teljesen üresen maradt Kundrák Norbert elé került a labda, akinek a léc alá tartó fejesét Horváth András bravúrral kiütötte. A folytatásban a Honvéd akarata érvényesült, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek.

A kispestiek már a meccs elején megszerezték a kulcsfontosságú idegenben rúgott gólt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fordulás után a Soroksár mindent megtett az egyenlítésért. Az 57. percben Kundrák egy szóló után 17 méterről kapura bombázott, de Horváth újabb bravúrt mutatott be. A 65. percben a csereként beálló Pál András nyert meg egy párharcot Batik Bencével szemben, helyzetbe került, de a kapujából kicsúszó Horváth lábbal mentett a soroksári támadó elől.

A 76. percben újabb hazai helyzet maradt ki.

Kundrák készített le a labdát az egy perccel korábban beálló Korozmán Kevinnek, aki 18 méterről kapásból lőtt, de a labda néhány centivel elkerülte a bal felső sarkot. A 80. percben a kispestiek is megvillantak. Ivan Lovric csinált meg egy bokacselt a tizenhatoson belül, majd kilenc méterről kapura csavart, de a lövése pár centivel elkerülte a kapu jobb oldalát.

Kundrák Norbert rengeteget vállalkozott a Honvéd ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 89. percben eldöntötte a meccset a Honvéd. Egy bal oldali szögletet Djordje Kamber fejelt kapura 11 méterről, Kovács Dániel bravúrral védte a fejest, azonban a kipattanóra a brazil Danilo érkezett, és közelről a hálóba lőtt.

A hosszabbításra is maradt egy találat.

Tonci Kukoc bal külsővel gyönyörű labdát tálalt a hosszún érkező Tischler Patriknak, akinek közelről már csak a kapuba kellett fejelni.

A Budapest Honvéd kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a MOL Vidi FC lesz az ellenfele.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Soroksár SC (II.)-Budapest Honvéd FC 0-3 (0-1)
Továbbjutott a Budapest Honvéd, 5-1-es összesítéssel

A Magyar Kupa-döntőt május 25-én, szombaton rendezik a Groupama Arénában.