Csak kihasználhatta a Barcát és a Realt a Bundesliga új csillaga

firo: 22.04.2019 Football, Football: 1. Bundesliga VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Football: 1. Bundesliga VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt SPO firo: 22.04.2019 Football
firo: 22.04.2019 Football, Football: 1. Bundesliga, Season 2018/2019 VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1: 1 Eintracht Luka Jovic, Jovic, Eintracht Co-coach Armin Reutershahn, Substitution | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A spanyol Sport.es honlapon megjelent cikk szerint hiába tűnt biztosnak még szerdán is, hogy Luka Jovics az Eintracht Frankfurtból a Real Madridba igazol, könnyen lehet, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-címvédőt csúnyán megvezették. A Barcelonával egyetemben.

A Sport szerint ugyanis a jelek arra mutatnak, hogy Jovicsnak esze ágában sincs most a La Liga két óriásának egyikéhez aláírni, ahogy az Európa-ligában elődöntős Eintracht sem a spanyol piacon kívánja őt értékesíteni. Erre pedig kezd rájönni a két klub vezetése, és mind a spanyol fővárosban, mind Katalóniában egyre biztosabbak benne, hogy csak azért kerültek bele a Jovics-ügybe, hogy az Eintracht és a játékos mögött álló ügynökök több pénzt tudjanak kifacsarni a Jovicsért ugyancsak sorban álló Bayern München–Paris Saint-Germain kettősből.

Luka Jovic szinte biztos, hogy elköszön az Eintrachttól, már csak az a kérdés, hogy merre veszi az irányt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

Az idei szezonban eddig 42 tétmérkőzésen 25 gólt szerző és 7 gólpasszt adó Jovicsot az Eintracht még 7 millió euróért vette meg a Benficától, és egészen biztos, hogy ennek akár a tízszereséért is túladhat rajta. A Sport információi szerint a Barca egyébiránt valós opció lett volna, hiszen a katalánok már két éve figyelték a fiatal szerb csatárt, és a korábban belengetett 50 millió eurót nem is sajnálták volna érte. Csakhogy az elmúlt hetekben, hónapokban

ahányszor szóba került az átigazolás, annyiszor lett egyre magasabb az ár,

egy hónappal ezelőtt a felek lisszaboni találkozóján, az Eintracht már 80 millió euróra tartotta Jovicsot. A Barcánál viszont amondók, hogy ők ennyi pénzt nem adnak ki olyan játékosért, aki még nem bizonyított a legmagasabb szinten – ez alatt vélhetően top csapatot és/vagy Bajnokok Ligája-szereplést értenek.

A Real Madrid is belefutott ebbe a történetbe, ők is nagyjából egy hónapja szembesültek az irreális árral. A Sport szerint azonban Zinedine Zidane-nak, a klub francia vezetőedzőjének a szerb legjobb esetben is csak a B-terve, mert – madridi szokás szerint – ők nagyobb halat szeretnének kifogni a nyáron.

Az Eintracht így most ott tart, hogy várja a Párizsból és Münchenből befutó ajánlatokat, és amelyik klub többet kínál, az viheti Jovicsot. A PSG-ről közismert, hogy nem nagyon nézik, hány nulla van egy számsor végén, míg a német rekordbajnok is tudva levő, hogy előszeretettel csap le a Bundesligában lehetséges riválisnak számító klubok legjobbjaira, bármennyibe is kerüljön az adott futballista.

Aztán persze az is lehet, hogy a végén Madridban vagy Barcelonában köt ki Jovics, elvégre már oly' sokszor bebizonyosodott, hogy az átigazolási piac történései kifürkészhetetlenek.