Társoldalunk:

Vár az éjszaka, de az igazi ünneplés az Újpest ellen lesz

2019.04.27. 23:31

A Ferencváros ugyan kikapott a Honvédtól az NB I 30. fordulójában, de ennek már nem volt jelentősége, ez is azt jelentette, hogy megvan a 30. bajnoki cím a zöld-fehéreknek. A lefújás után mindkét csapat eksztázisban ünnepelt, de a Fradi-játékosok még készülnek, hiszen az igazi fieszta egy hét múlva, az Újpest elleni derbin várható.

A Ferencváros a Budapest Honvéd ellen lépett pályára szombat este úgy, hogy már korábban kiderült, a listavezető megszerezte 30. bajnoki címét, miután a második helyezett Vidi csak döntetlent játszott a Puskás Akadémiával.

A Fradi természetesen készült a lehetséges bajnokavatásra, a szurkolók megtöltötték a vendégszektort az MTK stadionjában, a Honvéd ideiglenes otthonában, a játékosok pedig 30-as feliratú, 30 csillagos pólóban vonultak ki a pályára.

Megadta a módját a FradiFotó: Koncz Márton - Origo

A bajnokcsapat és a kupadöntős igazi gálameccset rendezett, a Honvéd háromszor is megszerezte a vezetést, a Fradi kétszer egyenlített, végül 3-2-re nyertek a kispestiek.

A lefújás után mindkét csapat és szurkolótábora egymásra talált, a Honvéd-játékosok a győzelmet ünnepelték, a zöld-fehérek a bajnoki címet. A játékosok a szurkolóktól kapott zászlókkal és görögtüzekkel énekeltek és ugráltak a szurkolók előtt jó negyedórán át.

Hatalmas volt az örömFotó: Koncz Márton - Origo

A Honvéd játékosai örömmel konstatálták a bajnokverést, Gróf Dávid, a kispestiek kapusa elmondta, talán könnyebb dolguk volt így, hogy már a meccs előtt kiderült, bajnok a Fradi, de ez semmit nem von le a csapat érdemeiből, amely gőzerővel készül a maradék két bajnokijára és a Vidi elleni kupadöntőre.
Nagy Gergő azt emelte ki, hogy hatalmas lökést adott a csapatnak a kupamenetelés, és reméli, a jó forma most már kitart a szezon végéig.

A Honvéd játékosai is ünnepeltek a bajnokverés utánFotó: Koncz Márton - Origo

A Fradi-játékosok sietősre vették a tempót, gyorsan pattantak fel a szinte az ajtóba parkoló csapatbuszra, biztos van mit átbeszélni a klub 30. bajnoki címe után.

Leandro, a Fradi csapatkapitánya elmondta, a bajnoki siker nemcsak neki, de a gyermekeinek is különleges ajándékot jelent.

„Az eredményben biztosan benne volt az is, hogy már a meccs előtt megtudtuk, megvan a bajnoki cím. Tudat alatt talán egy kicsit leengedtünk, sok labdát adtunk el, gólokat ajándékoztunk a Honvédnak. Ugyanúgy kellett volna hajtanunk, mint korábban, és megszerezni a győzelmet, de ez már a múlt, most jöhet egy kis ünneplés, majd egy nagyon fontos meccs vár ránk. A Vidi elleni 4-1-es sikert is megünnepeltük, most is jó volt a hangulat az öltözőben, és vár ránk az éjszaka is."Leandrónak ez volt a harmadik bajnoki címe a Fradival, de elmondta, az érzés megunhatatlan, reméli, jövőre a címvédés is sikerülhet.

Leandro, a többiek és a határtalan örömFotó: Koncz Márton - Origo

„Senki nem szeret veszíteni, de hamar elengedtük ezt a mait, nem egy kupadöntőről volt szó, hanem egy bajnoki sorozatról, amiben így is mi voltunk a legjobbak, ezért dolgoztunk egész évben."
Leandro azt is elmondta, a gyerekek is ajándékot kapnak, ugyanis nyáron Párizsba, Disneylandbe megy a család.

Lovrencsics Gergő, a zöld-fehérek válogatott játékosa kettős érzésekkel távozott a Honvéd elleni meccs után.

„Bennem van még a meccs és ez a vereség, jobb lett volna győzelemmel ünnepelni, de végül is a célunkat elértük, megvan a bajnoki cím, készülünk a következő meccsre. Ezt most ki kell pihennünk, kicsit átgondolni, és az Újpest ellen hazai pályán remélem, nagy ünneplés lesz. Csak a győzelem elfogadható a jövő héten, ennél előrébb most nem is tekintünk. Ráérünk később foglalkozni a nemzetközi szerepléssel.A szurkolókkal nagyon jó volt ünnepelni a lefújás után, nekem ez az első bajnoki címem az NB I-ben, szerintem az Újpest ellen még boldogabbak leszünk, de a derbin csak a győzelem elfogadható, most ennek rendelünk alá mindent."

Lovrencsics Gergőt bosszantja a vereség, de az első magyar bajnoki címe feledteti az érzéstFotó: Koncz Márton - Origo

Amennyi pontot lehet, még szeretnénk megszerezni, ehhez pedig továbbra is keményen kell dolgoznunk. Nem elég kimenni a pályára, cselezgetni és élvezni a játékot, mondván, hogy megvan a bajnoki cím. Az Újpest ellen győzelemre, és hatalmas ünneplésre készülök" – tette hozzá még gyorsan Sigér Dávid, aki a Honvéd ellen nem léphetett pályára.

A középpályás is gyorsan felpattant a Fradi-buszra, majd a szurkolóknak dudálva, a játékosok eltűntek a budapesti éjszakában, de ne legyenek kétségeink, az Újpest ellen is hatalmas ünneplésre számíthatnak azok, akiknek jutott jegy a telt házas derbire, a Groupama Arénába.