Társoldalunk:

A Bayern döntetlenje után nyílt maradt a verseny a Bundesliga aranyérméért

2019.04.28. 20:27

A Bayern München idegenben 1-1-es döntetlent játszott az 1. FC Nürnberggel, amivel kettő pontra növelte az előnyét a tabella élén a Borussia Dortmunddal szemben. Az egy pont azt jelenti, hogy a Nürnberg már matematikailag is csak az osztályozót jelentő 16. helyre futhat be.

A gól nélküli első játékrészt követően a 48. percben Matheus Pereira révén a hazai csapat szerzett vezetést, amit a Bayern fokozódó nyomása mellett egészen a 75. percig meg is tudtak tartani, ekkor Gnabry egyenlített ki. 

Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak: előbb a 88. percben Alphonso Davies osztott ki egy könyököst a Bayern tizenhatosán belül az egyik hazai játékosnak, a megítélt büntetőt azonban Tim Leibold a kapufára lőtte.

Az ötperces ráadásban Kingsley Coman szerezhette volna meg a győztes gólt, egyedül vezette a labdát a nürnbergi kapura, azonban Mathenia kapus hárítani tudott.

A döntetlen azt jelenti, hogy három fordulóval a Bundesliga zárása előtt a 71 pontos Bayern München két ponttal vezet a Borussia Dortmund előtt, míg a 19 ponttal a 17. (utolsó előtti) helyen álló Nürnberg már legjobb esetben is csak egy helyet léphet előre, azaz vagy kiesik, vagy osztályozót kell vívnia a bentmaradásért.

Eredmény, Bundesliga, 31. forduló:
1.FC Nürnberg–Bayern München 1-1 (0-0)
gól: M. Pereira 48., ill. Gnabry 75.