Társoldalunk:

De Gea újabb hibája a Manchester United győzelmébe került

2019.04.28. 19:25

A Manchester United az első félidőben megszerezte a vezetést a Chelsea ellen, de David De Gea hibája után egyenlített a Chelsea, ezzel pedig minden bizonnyal Maurizio Sarri csapata indulhat a következő idényben a Bajnokok Ligájában.

Különösen fontos meccsen találkozott a Manchester United és a Chelsea a Premier League 36. fordulójában, miután a Tottenham és az Arsenal is kikapott korábban.

A Manchester United csapatában három korábbi Chelsea-játékos kezdett, Lukaku, Matic és Mata is. A United gólját éppen a születésnapos Mata szerezte az első félidő elején.

A manchesteriek rég nem látott tempóban, kapura veszélyesen fociztak, de aztán jött David De Gea, aki Rüdiger távoli lövését éppen Marcos Alonso elé paskolta, a spanyol pedig honfitársa fölött a kapuba lőtt.

A Manchester United már 51 bajnoki gólt kapott ebben az idényben, ennyit még korábban egyszer sem kapott a Premier League történetében.

David de Gea élete legrosszabb periódusát tölti az Old TraffordonForrás: AFP/Paul Ellis

De Geának az elmúlt négy meccsen három olyan hibája akadt, ami után gólt kapott a csapata, korábban ugyanennyi hibát követett el a spanyol 123 meccsen.

A második félidőre elfogyott a lendület a csapatokból, az egyik oldalon Rüdigert, a másikon Baillyt kellett lecserélni sérülés miatt.

A hosszabbítás perceiben Rojo fejese után mentett a gólvonalról Pedro, de több nagy helyzet már nem alakult ki.

Az egy ponttal a Chelsea páholyban érezheti magát, ami a Bajnokok Ligája-indulást jelenti, a Manchester United pedig barátkozhat az Európa-liga gondolatával, az Arsenal pedig az El döntőjéből juthat BL-főtáblára.

Vasárnapi eredmények:
Manchester United-Chelsea 1-1
Burnley-Manchester City 0-1
Leicester City-Arsenal 3-0