Vágólapra másolva!
Nagyon fontos meccset rendeztek vasárnap az angol másodosztályban, a Championshipben. A Leeds United az Aston Villát fogadta. A bajnokságból ekkor még mindkét csapatnak két meccse volt hátra, a Leedsnek pedig az automatikus feljutásra is volt némi esélye a Premier League-be.

A meccs előtt a Leeds hat pontra volt a második helytől. Marcelo Bielsa csapata be is foghatta volna a Sheffield Unitedet, amely automatikusan feljutó helyen állt, de a Villa elleni döntetlen azt jelenti, hogy mindkét csapat a playoffban szerezheti meg csak a feljutást.

Az Aston Villa egyébként zsinórban tíz győzelemmel érkezett erre a meccsre, az ő helyük is biztos volt már a playoffban. A már feljutott Norwich és Sheffield United mögött a Leeds, a Villa és a West Brom már biztosította a playoff-szereplést. Ide még egy csapat fér be, a négyből pedig egy jut majd a Premier League-be.

De lássuk, mi is történt a meccsen.

A 72. percben a Leeds szerzett egy gólt. A dolog pikantériája, hogy közben a birminghami Jonathan Kodjia sérülten a földön feküdt. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy Roberts kirúgja a labdát, hogy lehessen ápolni a játékost, de inkább indította a lengyel Mateusz Klicht, aki gólt szerzett.

A találat után elszabadult a pokol, tömegverekedés alakult ki, ami után ráadásul az Aston Villa játékosát, El Ghazit állították ki.

Nagyjából öt perc kellett ahhoz, hogy újra játékba kerüljön a labda, előtte pedig megbeszélték, hogy mi történjen. A Leeds menedzsere, Marcelo Bielsa szólt a játékosainak, hogy engedjék gólt lőni a Villát.

Ez meg is történt, de Pontus Jansson azért a biztonság kedvéért a támadás közben odarúgott Albert Adomah-nak, ami után újabb tömegjelenet alakult ki.

Az 1-1 végül azt jelentette, hogy a Sheffield United automatikusan feljutott.

Bielsa a meccs után elmondta, melyik csapat ellen zárják a bajnokságot, ezt is érdemes meghallgatni: