Társoldalunk:

Dárdai Pál visszautasította a háromszoros német bajnokot

2019.04.29. 19:51

Német sajtóhírek szerint három fordulóval a bajnokság vége előtt a Bundesliga 2 tabelláját öt ponttal vezető 1. FC Köln a nyáron a Hertha BSC-től távozó Dárdai Pált szemelte ki a vezetőedzői posztra, de a magyar tréner állítólag nemet mondott az ajánlatra.

Hiába van nagy esélye a Kölnnek a feljutásra a Bundesligában, az elmúlt hetek gyengélkedése miatt – az utóbbi négy meccsen mindössze két pontot gyűjtött az éllovas –, a klub vezetősége úgy döntött, hogy meneszti Markus Anfangot. A Bild úgy tudja, hogy a kölniek a helyére szívesen látták volna a kispadon Dárdait, aki azonban ragaszkodik a korábbi döntéséhez, és egy évet pihenni szeretne.

Dárdai Pál visszautasította az 1. FC KölntForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A német lapok szerint a Bundesliga 2 éllovasa fel is vette a kapcsolatot magyar trénerrel, aki azonban már közölte is a háromszoros német bajnok és négyszeres kupagyőztes Köln vezetőivel a hírt, hogy nem kívánja elvállalni a feladatot.

Dárdai korábban úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt 4 és fél esztendőben nagyon elfáradt, így most inkább a családjával szeretne több időt tölteni.