Társoldalunk:

Így oktatta Messiéket a La Liga 17 éves csillaga

2019.04.30. 08:14

Még csak 17 éves, és ha focitudásban még nem is, de szerénységben máris lekörözte a La Liga sztárjait a bajnokság legújabb felfedezettje. A Real Sociedad tinédzser tehetsége, Ander Barrenetxea egyelőre úgy tűnik, nem felejti el, honnan jött, pedig a spanyol élvonalbeli bajnokság első 21. századi játékosaként lenne mire szerénytelenkednie.

Ander Barrenetxea hétvégén előbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Getafe elleni meccsen kezdő volt, 91 percig játszott, csapata egyik legjobbjaként.

Ander Barrenetxea (a levegőben) inkább a focira koncentrál, mint a külsőségekreForrás: NurPhoto/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A 2-1-es Real Socieadad győzelemmel véget ért találkozó után a fiatal játékos nem taxival, vagy valami méregdrága verdával és sofőrrel, esetleg valamelyik csapattársa utasaként indult haza a stadionból, hanem felpattant a helyi közösségi biciklihálózat egyik bringájára, és hátizsákjával a hátán hazatekert. A pillanatról kép is készült, a fotó bejárta a spanyol sajtót, a szakma és a szurkolók egyaránt odavannak a két lábbal - két kerékkel - a földön járó fiatal játékosért.

Reméljük, hogy később is csak a gólerőssége nő majd, nem pedig az arca.