Társoldalunk:

Bede Ferenc: Nem a játékvezető dolga eldönteni, hogy ki maradhat a pályán

2019.04.30. 23:00

A korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint nem kérdés, hogy szabályos volt-e az Ajax vezető gólja a Tottenham otthonában, és Jan Vertonghen ijesztő sérüléséről is elmondta a véleményét.

Forrás: Origo

 Az Ajax a 15. percben a leshatáron kilépő Donny van de Beek góljával szerezte meg a vezetést Londonban. A videós szobában is ellenőrizték, hogy lesen volt-e a fiatal holland, de szó sem volt róla. „Tisztán látszott, hogy nem volt előrébb, egy vonalban volt a lába a Spurs védőjével” – mondta az Origo szakértője.

Megkérdeztük a súlyos sérülést szenvedő Jan Vertonghen esetéről is. A belga védő összefejelt csapat- és honfitársával, Toby Alderweirelddel, ráadásul a kapujából kirobbanó Onana is elsodorta őket.

Vertonghennek felrepedt az arcán a bőr, hosszasan ápolták, majd visszatért a pályára, azonban percekkel később le kellett cserélni, és látszott, hogy nagyon nincs jó állapotban. 

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a játékvezető mondhatja-e azt, hogy nem enged vissza egy játékost, ha úgy látja, hogy az nincs megfelelő állapotban.

„Ennek eldöntése nem a játékvezető dolga, ő nem mondhatja meg, hogy ki játszhat, és ki nem. Ez csak az orvosi stáb felelőssége, ilyen döntést csak ők hozhatnak meg. Nem tudom, hogy a negyedik játékvezető és a Tottenham orvosai miről beszéltek, mielőtt Verthongen visszatért, talán arról, hogy nem sikerült rendesen elállítani a vérzést, ezért nem állhatott vissza.”