Társoldalunk:

Alkalmazással szólhatnak bele a klubdöntésekbe a West Ham szurkolói

2019.04.30. 12:43

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United elérhetővé teszi szurkolói számára azt az alkalmazást, amelyen keresztül a drukkerek kinyilváníthatják véleményüket a klub által előzetesen meghatározott és kiválasztott témákban.

Ez a rendszer működik a Paris Saint-Germainnél és a Juventusnál is. Az alkalmazást a socios.com weboldal által működteti.

A szurkolók regisztráció után vásárolhatnak, vagy internetes játékok során gyűjthetnek szavazati jogot, amelyet felhasználhatnak a voksolásokon. A szavazások témáját az egyesület választja ki, vélhetően leginkább a drukkereket közvetlenül érintő kérdések kerülnek terítékre, menedzsment szintű vagy személyi kérdésekben nagy valószínűséggel nem jutnak majd szerephez a szurkolók.

A kezdő 11-ről persze nem szavazhatnakForrás: AFP/Ian Kington

A West Ham azzal indokolta csatlakozását a socios.com-hoz, hogy szimpatizánsainak "többsége az élete nagy részét a digitális világban tölti, és nagyon sokan keresik és használják a legújabb technológiákat a mindennapi életükben."

A rendszer egy mobiltelefonos applikáción keresztül működik, a socios.com pedig abban bízik, hogy a jövőben még több klub csatlakozik.