Társoldalunk:

BL-t nyerne, majd távozna a Barca vb-bronzérmes kapusa

2019.05.01. 16:25

A holland válogatott Jasper Cillessen az idény végén minden bizonnyal távozik az FC Barcelonától. A vb-bronzémes játékos szeretne első számú kapus lenni, de a katalán csapatban erre nincs esélye, mert riválisa, a német Marc-André ter Stegen a világ egyik legjobbjának számít a posztján.

A 48-szoros holland válogatott kapus 2016 nyarán érkezett az Ajaxtól, három szezon alatt azonban csak két La Liga-meccsen védett, főként a Király-kupában kapott lehetőséget, ott azonban többször is bizonyította, hogy klasszisnak számít a posztján. A 30 éves Cillessen első számú kapusnak számít a holland válogatottban, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, rendszeresen védenie kell.

A Barca kapusa a bajnoki cím bebiztosítása után nyilatkozott a jövőjéről.

Nem volt fesztiválhangulat az öltözőben a Levante legyőzése után. A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-meccs nagyon közel van, már arra fókuszálunk. A BL megnyerése a legnagyobb célunk az idényben – mondta Cillessen, aki elárulta, hogy nyáron minden bizonnyal búcsút int Barcelonának.

Jasper Cillessen kulcsszerepet játszott a Barca Király-kupa menetelésébenForrás: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Ha vége az idénynek, elmegyek vakációzni, aztán remélem, sikerül új klubot találni, ahol több játéklehetőséghez jutok - folytatta a holland kapus, akit honfitársa, Matthijs de Ligt esetleges Barcelonába igazolásáról is megkérdeztek. - Ha kapsz egy lehetőséget, hogy a Barcába igazolj, azzal az eséllyel élned kell" - tette hozzá Jasper Cillessen, aki ezek szerint nem neheztel klubjára, amiért három év alatt csak 28 meccsen kapott lehetőséget.