Alakul az angol házidöntő az Európa-ligában

Arsenal
Arsenal's French striker Alexandre Lacazette (R) has this shot blocked by Valencia's Brazilian defender Gabriel Paulista (C) during the UEFA Europa League semi final, first leg, football match between Arsenal and Valencia at the Emirates Stadium in London on May 2, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája után a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga elődöntőit is lejátszották. A Chelsea értékes, 1-1-es döntetlent ért el a Frankfurt otthonában, az Arsenal pedig 3-1-re verte a Valenciát, így alakul az angol házidöntő az El-ben.

Bár a fogadóirodáknál hosszú idő óta a Chelsea az El-favoritja, a londoniak nem vehették félvállról a Frankfurt elleni meccset, hiszen a németek a korábban a Benficát, az Intert és a Sahtart is búcsúztatták az egyenes kieséses szakaszban. Nem is hazudtolták meg magukat, nagyszerűen kezdték a találkozót, és a 23. percben a topcsapatok által körüludvarolt Luka Jovic góljával a vezetést is megszerezték.

A találat felébresztette a vendégeket, akik hátrányban kezdtek el úgy futballozni, ahogyan a kezdősípszótól kellett volna. Folyamatosan átvették a játék irányítását, több helyzetet is kialakítottak, Pedro pedig a 45. percben egalizált.

Pedro szerezte meg a Chelsea számára az oly fontos idegenbeli találatot Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a Chelsea akarata érvényesült a pályán, több komoly helyzetet is kidolgozott Sarri csapata, a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket is kihagyta. Ezek a hajrában majdnem megbosszulták magukat, Paciencia és Abraham is nagy helyzetbe került, ám ezek is kimaradtak. Az 1-1-es döntetlen után a vendégek némileg kedvezőbb helyzetből várhatják a jövő csütörtöki meccset a Stamford Bridge-en, nem eshetnek azonban abba a hibába, hogy elbízzák magukat, mert ez a Frankfurt idegenben is képes lehet a meglepetésre.

Az Arsenal a Valenciát fogadta, nem indult azonban jól a találkozó angol szempontból, miután egy szögletvariáciból a spanyolok már a 11. percben előnybe kerültek. Nem esett azonban kétségbe Unai Emery együttese, amely Lacazatte duplájával szűk 8 minutum alatt megfordította az eredményt.

A második játékrész Londonban is úgy tűnt, hogy csak helyzeteket hoz, Pierre-Emerick Aubameyang azonban a 91. percben két gólra növelte csapata előnyét, ami a visszavágót tekintve már egészen megnyugtatónak tűnik.