Társoldalunk:

Alakul az angol házidöntő az Európa-ligában

2019.05.02. 22:56

A Bajnokok Ligája után a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga elődöntőit is lejátszották. A Chelsea értékes, 1-1-es döntetlent ért el a Frankfurt otthonában, az Arsenal pedig 3-1-re verte a Valenciát, így alakul az angol házidöntő az El-ben.

Bár a fogadóirodáknál hosszú idő óta a Chelsea az El-favoritja, a londoniak nem vehették félvállról a Frankfurt elleni meccset, hiszen a németek a korábban a Benficát, az Intert és a Sahtart is búcsúztatták az egyenes kieséses szakaszban. Nem is hazudtolták meg magukat, nagyszerűen kezdték a találkozót, és a 23. percben a topcsapatok által körüludvarolt Luka Jovic góljával a vezetést is megszerezték.

A találat felébresztette a vendégeket, akik hátrányban kezdtek el úgy futballozni, ahogyan a kezdősípszótól kellett volna. Folyamatosan átvették a játék irányítását, több helyzetet is kialakítottak, Pedro pedig a 45. percben egalizált.

Pedro szerezte meg a Chelsea számára az oly fontos idegenbeli találatotForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a Chelsea akarata érvényesült a pályán, több komoly helyzetet is kidolgozott Sarri csapata, a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket is kihagyta. Ezek a hajrában majdnem megbosszulták magukat, Paciencia és Abraham is nagy helyzetbe került, ám ezek is kimaradtak. Az 1-1-es döntetlen után a vendégek némileg kedvezőbb helyzetből várhatják a jövő csütörtöki meccset a Stamford Bridge-en, nem eshetnek azonban abba a hibába, hogy elbízzák magukat, mert ez a Frankfurt idegenben is képes lehet a meglepetésre.

Az Arsenal a Valenciát fogadta, nem indult azonban jól a találkozó angol szempontból, miután egy szögletvariáciból a spanyolok már a 11. percben előnybe kerültek. Nem esett azonban kétségbe Unai Emery együttese, amely Lacazatte duplájával szűk 8 minutum alatt megfordította az eredményt.

A második játékrész Londonban is úgy tűnt, hogy csak helyzeteket hoz, Pierre-Emerick Aubameyang azonban a 91. percben két gólra növelte csapata előnyét, ami a visszavágót tekintve már egészen megnyugtatónak tűnik.