Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona már tavaly nyáron szemet vetett az Ajax csapatkapitányára, a még mindig csak 19 éves Matthijs de Ligtre. Az utóbbi napokban úgy tűnt, a holland szupertehetség leigazolásához egyre közelebb van a katalán csapat, azonban de Ligt ügynöke, Mino Raiola még bekavarhat a képbe.

A spanyol Sport értesülése szerint Matthijs de Ligt a Barcelona első számú kiszemeltje. Ezzel tisztában van a minden hájjal megkent ügynöke, Mino Raiola is, aki a múltban már összehozta a focitörténelem legdrágább üzleteit. Raiola tudja, hogy de Ligt piaci értéke jócskán megnövekedett az Ajax elképesztő BL-menetelése miatt, így korántsem sem sürgős neki, hogy ügyfele gyorsan új csapatot találjon.

Matthijs De Ligt a legkapósabb védő a futballpiacon Forrás: NurPhoto/Giuseppe Cottini

Sokáig úgy tűnt, a De Ligtért való versenyfutásban a Barca lesz a befutó. A Bajnokok Ligája-sorsolás is a katalán csapatnak kedvezett, hiszen az Ajax továbbjutására nem sok esély volt sem a Real Madrid, sem a Juventus ellen. A holland csapat azonban csodát tett az egyenes kieséses szakaszban, és mindkét - végső győzelemre is esélyes - sztárcsapatot kiejtette, ráadásul a Tottenham elleni elődöntő első meccsén is egygólos előnyt szerzett.

Raiola kihasználhatja, hogy amíg az Ajax tündérmeséje továbbíródik, addig De Ligt ára folyamatosan emelkedik. Ezt bizonyítja, hogy már a Bayern Münchentől, a Juventustól és a Paris Saint-Germaintől is érkezett ajánlat a holland középsővédőért. Előszerződést viszont senkivel sem kötnek, amíg az Ajax versenyben van a Bajnokok Ligájában.

Mino Raiola nem dolgozik aprópénzért Forrás: NurPhoto/Paolo Manzo/NurPhoto/Paolo Manzo

Ha netán az amszterdami csapat megnyerné a sorozatot, Raiola ismét összehozhatna egy bombaüzletet, amiből ő is jócskán részesülhetne. Mint ismert, miután Paul Pogbát a Juventusból elvitte a Manchester Unitedhoz, 25 millió eurót kapott az angol csapattól ügynöki jutalékként.