Társoldalunk:

Gulácsiék hatgólos döntetlent játszottak - videó

2019.05.03. 22:30

A német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának nyitómérkőzésén a magyar válogatott Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 3-3-as döntetlent játszott a Mainz vendégeként.

A lipcsei csapat – amely 100. mérkőzését játszotta az első osztályban – remek előjelekkel várhatta a találkozót:

legutóbbi hat mérkőzését megnyerte a Bundesligában, összességében pedig január 19-én vesztett utoljára bajnoki meccset. Ráadásul a Mainz számára kedvezőtlen előjel lehetett, hogy a lipcseiek 2019-ben minden idegenbeli meccsüket megnyerték.

A találkozó elején a Mainz birtokolta többet a labdát, azonban a 20. percben egy gyors kontra végén megszerezték a vezetést a vendégek. Emil Forsberg átadásával Timo Werner került ziccerbe, azonban lövés helyett önzetlenül lepasszolta a labdát a mellette érkező Lukas Klostermann-nak, akinek már csak az üres kapuba kellett helyeznie.

A folytatásban is a lipcseiek maradtak támadásban, Gulácsi Péternek főleg csak hazaadásokat kellett megjátszania. A 32. percben aztán a másik magyar válogatott, Willi Orbán közreműködésével megszületett a második vendég találat. A csapatkapitány labdaszerzése után ismét Werner adott gólpasszt Klostermann-nak, aki elegánsan átpöckölte a labdát a kivetődő Florian Muller fölött.

A lipcsei csapat bal hátvédje már az 5. gólját szerezte az idei szezonban. Külön figyelemreméltó, hogy ehhez összesen 6 lövésre volt szüksége, ezzel ő a Bundesliga leghatékonyabb játékosa.

A lefújás előtt az első zicceréből szépített a Mainz. Karim Onisiwo kapott egy átadást, remek csellel beforgatta Klostermannt, majd nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt.

A második félidő elején a lipcseiek azonnal visszaállították a kétgólos különbséget. Forsberg átadása után Werner megcsinált egy szép cselt a büntetőterületen belül, majd hat méterről a bal alsó sarokba bombázott.

Werner pályafutásában most fordult elő harmadszorra, hogy egy meccsen három találatban is részt vett. Mindháromszor a Mainz volt az ellenfél.

A 67. percben visszajött a meccsbe a Mainz. Egy bal oldali szöglet után Moussa Niakhate elé került a labda, a francia támadó hat méterről a kapuba bombázott. Gulácsi Péternek esélye sem volt a hárításra.

Hat perccel később egyenlíthetett volna a Mainz. Danny Latza kapott remek kiugratást a jobb oldalon, egy pattanás után nyolc méterről kapura bombázott, de Gulácsi remekül zárta a rövid sarkot, és szépen védett. 

A 83. percben egyenlített a Mainz. Jean-Paul Boetius kiugratásával Jean-Philippe Mateta lépett ki ziccerben, és 14 méterről, védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba.

A 86. percben megnyerhette volna a meccset a Lipcse. A kétgólos Klostermann került ziccerbe, de az éles szögből leadott lövése néhány centivel elkerülte a jobb alsó sarkot.

Az utolsó percekben felborult a pálya, mindkét csapat meg akarta szerezni a győztes gólt. Erre a lipcseieknek volt óriási esélye, ugyanis a 92. percben Willi Orbán érkezett egy beívelésre, de a közeli lövését Muller kitornázta a bal alsó sarokból.

Ezzel a döntetlennel az RB Leipzig két meccsel a vége előtt négypontos hátrányban maradt a második Borussia Dortmund mögött, amely egy meccsel kevesebbet játszott. Ha szombaton a BVB legyőzi idegenben a Werder Brement, akkor Gulácsi és Orbán csapatának marad a bronzérem.

Bundesliga, 32. forduló:
Mainz-RB Leipzig 3-3 (1-2)