Társoldalunk:

Iker Casillast kiengedték a kórházból

2019.05.06. 17:00

Kiengedték a kórházból Iker Casillast, a Porto spanyol futballkapusát, aki edzés közben kapott szívrohamot múlt szerdán.

Hálás vagyok, és nagy szerencsém volt. Nagyon megható, hogy ennyien szorítottak nekem, annyi biztos, hogy most néhány hét vagy hónap pihenő következik– mondta hétfő kora délután a 37 éves játékos, aki egyelőre nem kívánt a jövőjéről nyilatkozni.

Kérdéses, hogy folytatja-e pályafutását a világ- és Európa-bajnok kapus. A Real Madrid korábbi válogatott kosarasa, a pályafutása vége óta kardiológusként dolgozó Juan Antonio Corbalán szerint valószínűtlen, hogy visszatérjen a pályára.

Iker Casillas és felesége, Sara Carbonero érkezik a CUF Porto kórház előtt rendezett sajtótájékoztatóraForrás: MTI/AP/Luis Vieira

Casillas a portói kórházban szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.

A világ egyik leghíresebb kapusa a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, s karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán átigazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnoki címet nyert a nemzeti együttessel.