Sírva búcsúzott az Arsenal középpályása

fbl Horizontal
Arsenal's Welsh midfielder Aaron Ramsey reacts at a presentation ceremony on the pitch after the English Premier League football match between Arsenal and Brighton and Hove Albion at the Emirates Stadium in London on May 5, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Arsenal szurkolói nem csak a Brighton elleni döntetlen miatt szomorkodhattak vasárnap. Az Arsenalnak így már csak úgy maradt esélye a Bajnokok Ligája-indulásra, ha megnyeri az Európa-ligát, melynek az elődöntőjében az első meccsen sikerült nyerni a Valencia ellen. Az utolsó hazai bajnoki után elbúcsúzott Aaron Ramsey, Petr Cech és Danny Welbeck is.

Az már korábban kiderült, hogy Ramsey a Juventus játékosa lesz, sérülése miatt pár hete nem léphetett pályára, így ezúttal is csak a lefújás után érkezett a pályára. A walesi játékos könnyezve fogadta a játékosok és a közönség ünneplését és a klub ajándékát.

Ramsey 11 évig volt a londoni klub játékosa, nyáron pedig a Juventushoz igazol. A 28 éves játékos győztes gólt szerzett két FA-kupa döntőben is, és ő lett az Arsenal történetének legeredményesebb középpályása.

Ramsey megköszönte a lehetőséget, 17 éves fiúként érkezett, és családos emberként távozik. De elmondta, nagyon várja az új kihívást, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepeljen és olyan csapattársai legyenek, mint Cristiano Ronaldo.

Danny Welbeck is távozik a csapattól, ő nem kapott új szerződést a klubtól. A 28 éves angol támadó november óta nem lépett pályára sérülés miatt, összesen 126 meccsen szerepelt a londoni klub mezében, még 2014-ben érkezett a Manchester United csapatától.

Nem szerepel többet az Arsenalban Petr Cech sem, a cseh kapus már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul.