Csatártriója egyharmadával várja a Liverpool a Barcelonát

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Barcelona and Liverpool at the Camp Nou Stadium in Barcelona on May 1, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona a Liverpool elleni párharc toronymagas esélyese, de egy éve már leadott háromgólos előnyt. A Barcelonában elért 3-0-s győzelem után érkezett Liverpoolba a katalán csapat, amely a megfogyatkozott angolok ellen juthat 2015 után újra Bajnokok Ligája-döntőbe.

A Barcelona egy évvel ezelőtt hiába nyert a Roma ellen hazai pályán 4-1-re, Olaszországban 3-0-ra kikapott az AS Romától, így az olaszok jutottak a négy közé. Abban a Romában még szerepelt Alisson Becker, aki ma már a Liverpool kapusa, ő tehát már átélhetett egy kisebb csodát a Barcelona ellen.

2018 áprilisában a Roma sokkolta a Barcelonát Forrás: AFP/Andreas Solaro

A Barcelona a spanyol bajnokságban már a biztos siker tudatában léphetett pályára hétvégén a Celta Vigo ellen, Ernesto Valverde keretében

nyolc stabil kezdőjátékos a meccskeretben sem volt,

a katalánok ki is kaptak 2-0-ra, de közben nyugodtan készülhettek a Liverpool elleni visszavágóra.

Ezzel szemben Jürgen Klopp csapata szombat este a Newcastle otthonában még fontos bajnokin lépett pályára. A 3-2-re megnyert meccsel még él a bajnoki remény, de az utolsó fordulóban egypontos hátrányt kellene ledolgozni a Manchester Cityvel szemben.

A győzelem ráadásul vezéráldozattal járt, ugyanis megsérült Mohamed Szalah, aki a Barcelona ellen sem léphet pályára, csakúgy, mint Roberto Firmino, Naby Keita és Adam Lallana.

Szalah fekszik sérülten a földön Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A Barcelona a sérült világbajnokra, Ousmane Dembelére nem számíthat, őt a Celta Vigo elleni bajnoki első perceiben kellett lecserélni.

A Liverpool története során 27-szer került idegenben hátrányba egy európai kupapárharcban, ezek közül csak 13-at tudott megfordítani. Kétszer volt arra példa, hogy az első mérkőzést 3-0-ra veszítette el, és mindkét alkalommal el is bukott összesítésben, de mindenki emlékezhet a 2005-ös isztambuli csodára, amikor a Milan elleni BL-döntőben a Liverpool háromgólos hátrányból nyerte meg végül a trófeát.

A Barcelona két idegenbeli BL-meccset is nyert már Angliában ebben az idényben, 4-2-re verte a Spurst Londonban, és 1-0-ra nyert a Manchester United otthonában,

miközben a Liverpool 19 hazai meccs óta veretlen hazai pályán, ráadásul a BL-ben Kylian Mbappé volt az utolsó, aki gólt szerzett az Anfield Roadon még szeptemberben.

Lionel Messi bombaformában érkezett Liverpoolba Forrás: AFP/Lluis Gene

Különleges meccs lehet ez két játékosnak is, ugyanis Luis Suárez és Philippe Coutinho is szerepelt korábban a Liverpool csapatában.

Jürgen Klopp csapatából hiányozni fog tehát a csapat játékát meghatározó csatártrió két tagja is, Firmino, valamint Szalah és a hírek szerint Virgil van Dijk sem százszázalékos, ami Messi formáját tekintve nem nem tűnik túl biztatónak.

A liverpooli mérkőzés 21 órakor kezdődik, a találkozó játékvezetője a török Cuneyt Cakir lesz, a másik elődöntőben szerdán az Ajax a Tottenham csapatát fogadja.

A várható kezdőcsapatok:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Wijnaldum, Fabinho, Henderson – Mané, Origi
Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Roberto, Rakitic, Busquets – Coutinho, Suárez, Messi