A fiók mélyéről húzta elő Klopp a Pool egyik megmentőjét

fbl Horizontal
Liverpool's Belgium striker Divock Origi (R) celebrates wtih Liverpool's Swiss midfielder Xherdan Shaqiri after scoring their fourth goal during the UEFA Champions league semi-final second leg football match between Liverpool and Barcelona at Anfield in Liverpool, north west England on May 7, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A szezonban alig használt belga csatár, Divoc Origi száz százalékosan kihasználta a pillanatot, hogy epizódszereplőből főszereplővé léphetett elő.

Kevesen gondolták az egy héttel ezelőtti barcelonai találkozó egyoldalú katalán erőfitogtatása után, hogy a Liverpool képes lesz talpra állni a 3-0-s vereség után. Pláne úgy, hogy három nappal a BL-elődöntő visszavágója előtt elveszítette legjobbját, Mohamed Szalahot. Az egyiptomi csatárt pótolni kellett, ezért Jürgen Klopp mozgósította Divock Origit.

Divock Origi (jobbról) jött, látott és győzelemhez segítette a Poolt Forrás: AFP/Paul Ellis

A 24 éves belga támadót nem használta el a szezon, annyi szent. A kenyai szülőktől származó csatár annak rendje és módja szerint végigjárta a belga korosztályos válogatottakat, majd nem hallgatva az afrikai ország hívó szavára, inkább a belga mezt választotta. Marc Wilmots jóvoltából tagja volt a 2014-es vébén szereplő belga válogatottnak, sőt az Oroszország elleni győztes góljával (1-0) ő lett minden idők legfiatalabb belga vb-gólszerzője. A torna után 12,6 millió euróért meg is vette a Liverpool a francia Lille-től.

A 2014-15-ös szezont azonban a Lille-ben, míg a 2017-18-ast a Wolfsburgban töltötte kölcsönben, azaz nem igazán számítottak rá az Anfield Roadon.

Pedig, amikor éppen "otthon" volt, nem teljesített rosszul, 62 bajnokin 15 gólnál jár most. Úgy, hogy idén is csak 11-szer kapott kisebb-nagyobb szerepet a Premier League-ben, miután a Szalah, Mané, Firmino támadó trió teljesen háttérbe szorította. Azonban a fontos gólok lövéséről nem szokott le!

A szombati Newcastle elleni bajnokin (3-2 idegenben) a 86. percben lőtt győztes gólt, ami akár még bajnoki címet is érhet, most pedig a mindig fontos első gól mellett, a továbbjutást jelentő negyediket is ő szerezte.