Vágólapra másolva!
A Superga-tragédia 70. évfordulóján olaszul is megjelent a Torino FC legendás edzőjének, Egri-Erbstein Ernőnek az életrajza.

Az angol Dominic Bliss által írt könyv olasz fordítása a magyar verzió alapján készült, (amely az angol átdolgozott és bővített verziója), fordítója pedig a Budapesten élő Mariarosaria Sciglitano, aki a legismertebb magyar szerzők műveit fordította olaszra a legnagyobb olasz kiadóknak.

Az olasz kiadás borítója Forrás: Focikönyvek

A karrierjét a Budapesti AK-ban kezdő, majd többek között a Fiume és a Vicenza csapatában is megforduló Erbstein Ernő 1928-tól 1949-ig megannyi olasz csapat kispadján megfordult, és hagyott örökre mély nyomot az olasz labdarúgásban. Első alkalommal 1938-39-ben ült a Torino FC kispadján, ahová 1946-ban tért vissza, előbb edzőként, majd technikai igazgatóként építette fel a játék történetének egyik legjobb csapatát, amelyet már akkor és azóta is Grande Torino (Nagy Torino) néven emlegetnek. A csapat gépe 1949. május 4-én egy Benfica elleni barátságos mérkőzésről hazatérve a ködben a Torino mellett magasodó hegyen álló Superga bazilikának ütközött. A szerencsétlenséget senki nem élte túl.