Társoldalunk:

Balhé a PSG öltözőjében, Neymar nyáron távozhat

2019.05.08. 16:16

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain két sztárja, Neymar és Julian Draxler kis híján összeverekedett az öltözőben. Francia lapértesülések szerint a bajnok PSG-nél nagyon feszült a hangulat az elmúlt hetek rossz eredményei miatt.

A Le Parisien értesülése szerint nem sokon múlt, hogy Draxler megüsse Neymart, csak a vezetőedző, Thomas Tuchel, valamint Antero Henrique sportigazgató közbelépésének köszönhető, hogy nem volt tettlegesség, mivel sikerült szétválasztaniuk a két játékost. 

A balhé onnan indult, hogy a brazil sztár előbb kritizálta Presnel Kimpembét, aki állítólag a Nantes elleni mérkőzés félidejében azt mondta a csapattársainak, hogy ne foglakozzanak Thomas Tuchel utasításaival. Neymar ezt követően úgy érzékelte, hogy a PSG több fiatal játékosa nem vette figyelembe a német tréner tanácsait a Rennes elleni, 2–0-ról elveszített kupadöntő félidejében, ezt pedig szóvá is tette a világsztár.

Neymar és Draxler kis híján egymásnak mentForrás: AFP/Boris Horvat

A Montpellier ellen 3-2-re elvesztett bajnoki után pedig már Draxler kritizálta az öltözőben Neymart, mert véleménye szerint túl önző a támadó, aki keményen visszavágott a német játékosnak: „Kinek gondolod te magadat, hogy így beszélsz velem?"Egyetlen dologra vagy képes, arra, hogyan passzold hátrafelé a labdát!"

A francia lapok szerint a balhé után nem elképzelhetetlen, hogy Neymar nyáron távozik Párizsból, és akár már 170 millió euróért eladná a klub, hiába fizetett érte korábban több mint 220 milliót.