Társoldalunk:

Az utolsó fontot is ki akarják venni a BL-döntőre induló szurkolók zsebéből

2019.05.10. 21:11

A Bajnokok Ligája-döntőbe jutott két angol csapat, a Tottenham Hotspur és a Liverpool szurkolói csoportjai közös közleményben adtak hangot a felháborodásuknak, mert a Madridba tartó gépek jegyárait 840 százalékkal emelték fel a napokban, illetve az utazásszervezők, illetve szállodák is le akarják húzni a drukkereket.

A közlemény szerint már a jegyárak miatt is bajban lennének a szurkolók – 500 fontról indulnak a belépők a fináléra, a feketepiacon pedig még ennél is jóval drágábbak –, és ha ez nem lenne elég, most hirtelen mindenki meg akar gazdagodni a két csapat fanatikusaiból, akik egyébként mindenhova elkísérik a kedvenceiket.

A már lefoglalt szállodai szobákat visszamondják, majd emelt áron próbálják meg értékesíteni, éjszakánként több mint 1000 fontért. A repülőgépek jegyárainál sem jobb a helyzet, a Madridba, illetve a környező városokba induló járatokra a korábbihoz képest 840 százalékkal nagyobb összegért lehet hozzájutni.

A Tottenham és a Liverpool szurkolói közösen tiltakoznakForrás: Origo

„Sok szurkoló számára a finálé nem egyszeri esemény, egész szezon során elkísérték a csapatukat, és már így egy vagyont költöttek utazásokra" – írták a közleményben, majd hozzátették, hogy átláthatóságot várnak az UEFA-tól és a két klubtól is a jegyárakat, illetve azok elosztását illetően. (A 68 ezres madridi stadionba 16-16 ezer jegyet kapott a két klub).

A szurkolók az UEFA-hoz és a két csapat vezetőségéhez is eljutatták a követeléseiket:
- Meg kell szabni a jegyárak felső határát
- Átláthatóbbnak kell lennie az elosztásnak
- Intézkedéseket kell tenni az árak növekedésének megállítására és meglévő foglalások felmondását megszüntetni