Babos Tímea elődöntős a franciaországi tornán

TEB BNP Paribas Istanbul Cup TURKEY France women Hungary Istanbul TENNIS sports WOMAN SPORT female PLAYER photography Cagla Buyukakcay TEB BNP Paribas Istanbul Cup TEB BNP Paribas Doubles Tennis Player doubles match Istanbul - Turkey Spor Toto Tennis Park
Búcsúzott Babosék párosa a varsói tenisztornán
Vágólapra másolva!
A 26. születésnapját éppen pénteken ünneplő Babos Tímea bejutott az elődöntőbe a 80 ezer dollár (23,1 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztornán, a franciaországi Cagnes-sur-Merben.

A világranglistán 137. magyar játékos a nyolc között az amerikai Varvara Lepchenkóval (131.) találkozott és két sima szettben nyert. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.
"Azért pici nyomás van az emberen, ha a születésnapján játszik. Korábban mindig legyőztem Lepchenkót, de nagyon szoros mérkőzéseink voltak. A mai negyeddöntő is szorosan alakult, de örülök is ennek. Úgy érzem, egyre jobban mozgok és a nehezebb helyzeteket is elfogadom fejben, jól oldom meg.

Ez egy jó kis születésnapi ajándék!" - nyilatkozott a honlapján Babos Tímea, aki a harmadik helyen kiemelt svájci Stefanie Vögelével (113.) vagy a hetedikként rangsorolt brazil Beatriz Haddad Maiával (125.) csap majd össze a fináléba kerülésért.


Eredmény, negyeddöntő:
Babos Tímea-Varvara Lepchenko (amerikai) 6:4, 6:3