Tizenegyesek után kapott ki a magyar válogatott az U17-es Eb-negyeddöntőben

U17
U17 Balogh Botond
Vágólapra másolva!
A rendes játékidőben 1-1-es döntetlent ért el Spanyolország ellen a magyar U17-es labdarúgó válogatott, de a tizenegyesek után a spanyolok jutottak a legjobb négy közé. Folytatás csütörtökön Belgium ellen, ahol a tét a vb-részvétel és az ötödik hely.

A csoportját veretlenül megnyerő U17-es magyar labdarúgó válogatott hatalmas önbizalommal vághatott neki a spanyolok elleni negyeddöntőnek, mindhárom eddig találkozón a hajrában szerzett góllal sikerült megszerezni a győzelmet, ami nagy mentális erőt adott a negyeddöntő előtt.
A spanyol válogatott hiába kapott ki Olaszország ellen az utolsó csoportmeccsén, a szakértők szerint jóval esélyesebb volt, mint a magyar válogatott.

Ellenfelünk játékosai többek között a Valencia, a Sevilla és a Monaco korosztályos csapataiban nevelkednek.

Egy esetleges ereség esetén sem kell még hazautazni a válogatottunknak,

ugyanis a négy vesztes negyeddöntős közül a két legjobb csoporteredménnyel rendelkező csapat játszik az ötödik helyért,

ennek a rájátszásnak a nyertese is kijut a brazíliai világbajnokságra (negyeddöntős siker esetén automatikusan kijutna a magyar csapat az őszi vb-re).

Jobban kezdett a magyar válogatott, Ominger a 4. percben egy távoli lövéssel próbálkozott. Az álmos kezdés után feléledtek a spanyolok, a 11. percben Navarrótól Jordi Escobar elé került a labda a magyar tizenhatoson belül, aki egy higgadt csel után a jobb felsőbe lőtt.

Nyolc perccel később Escobar megduplázhatta volna a spanyol előnyt, de a kapufa mellett ment el a lövése.
Hiába hangozott fel a szép számú magyar közönségtől a „Mindent bele!", nem sikerült a félidő végig kiegyenlíteni a hátrányunkat, de szerencsére a spanyolok sem tudtak érdemi helyzetet kialakítani már az első játékrészben.

A félidőben egyik csapat sem cserélt, a második játékrész első öt percében nem alakult ki érdemi lehetőség.

Az 50. percben Ominger Gergő labdavezetés után szinte a semmiből 21 méterről talált be.

Az egyenlítés után a spanyolok fokozták a nyomást, de Hegyi bravúrokat tudott bemutatni a kapuban illetve a magyar hátvédek is a helyükön voltak. A rendes játékidőben nem esett több gól, az egyedi szabályok miatt nem hosszabbítás, hanem egyből tizenegyesek következtek.

Komáromi, Major, Ominger és Kosztoványi értékesítette a saját tizenegyesét, de Horváth András lövését Martinez kivédte, míg a a spanyolok hibátlanok voltak, így ők jutottak a legjobb négy közé.

Csütörtökön az ötödik helyért játszik Magyarország Belgium ellen, ennek a találkozónak győztese kijut a brazíliai világbajnokságra.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1–1 (0–1) – 11-esekkel: 4–5
Dublin, Belfield Bowl, 1320 néző. Vezeti: Trustin Farrugia Cann (máltai)
Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh B., Horváth M., László – Posztobányi, Ominger, Kata, Kosznovszky (Komáromi, 66.) – Németh A., Zuigeber (Major, 65.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Spanyolország: I. Martínez – Joseda, A. Gómez, Á. Carrillo, Javi López – Turrientes, R. Navarro, Aitor Gelardo (Rico Pico, 62.) – Valera, J. Escobar (Moreno, 82.), Pino. Szövetségi edző: David Gordo
Gólszerző: Ominger (50.), ill. J. Escobar (11.)
Sárga lap: Ominger (58.), Posztobányi (61.), László (92.)

Preisinger Sándor a válogotatott szövetségi edzője: A képességeihez mérten mindent megtett a csapat a győzelemért, csak egy nüanszon múlt, hogy nem mi jutottunk tovább. Köszönjük a szurkolóknak a helyszíni és a televízió előtt szurkolást, minden meg fogunk tenni, hogy csütörtökön nyerjünk Belgium ellen.