Társoldalunk:

Korábbi játékosa után kap pénzt az Újpest

2019.05.14. 17:48

Amikor Enisz Bardi 2017 júliusában az Újpestből a Levantéba igazolt, úgy állapodtak meg a felek, ha a spanyol csapat az élvonalban marad, akkor szezononként 250 ezer eurót fizet a lila-fehéreknek. Ezt pontot a második alkalommal is teljesítette a Levante, így ismét egy jelentős összeg érkezik a Megyeri útra.

A spanyol bajnokság 37. fordulójában Girona-Levante találkozót rendeztek. A hazaiak vezetést szereztek, de a vendégek gyorsan egyenlítettek, majd Enisz Bardi a 86. perben megszerezte a győztes gólt, amellyel a Levante bebiztosította a bennmaradását.

Enisz Bardi Újpestről igazolt a LevantéhezForrás: NurPhoto/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

A macedón futballista 2017 nyarán az Újpest csapatától igazolt Spanyolországba, de a szerződés egy pontja szerint,ha a Levante kiharcolja a bennmaradást, akkor szezononként 250 ezer eurót köteles fizetni a lila-fehéreknek a spanyol csapat az átigazolását követő két évben.Bardi 1,5 millió eurós vételára, így két év alatt 2 millióra ugrott.

2014-ben ingyen érkezett a macedón támadó a Megyeri útra, így kijelenthetjük, hogy remek befektetés volt az Újpest számára.